Nieuws Seizoen 2012-2013

3 geslaagden voor stappendiploma!

Door P. Leenhouts, toegevoegd op 24-3-2013

Aan het eind van het schaakseizoen is het traditioneel de tijd om examen te doen, tevens hadden de jongelui hun stappenboekjes ook uitgewerkt.

Julian van Doorn slaagde voor stap 2, Simon Dekker voor stap 3 en Timon Flikweert voor het best wel moeilijke stap 4. Allen van harte proficiat!

Geslaagd

Henry Flikweert 2e op Landautoernooi.

Door P. Leenhouts, toegevoegd op 21-1-2013
Zaterdag 19 januari togen we naar Axel met Henry en Timon Flikweert en Simon Dekker. Schaakclub Landau heeft een nieuwe locatie gevonden in de Prinses Marijkeschool. Maar liefst 100 jeugdschakers kwamen aan de start, wellicht een record. Van onze deelnemers deed Henry het het beste. In de gecombineerde A/B groep was Quinten Ramacker met 7 uit 7 veel te sterk voor alle anderen. Maar Henry hield alle concurrenten voor de 2e plaats netjes op afstand. Hij scoorde 5.5 uit 7 en werd zo netjes 2e voor Marcel van de Berge. Op de site van Landau kunt U alle standen/uitslagen nog eens bekijken.

Snelschaaktoernooi in het nieuwe onderkomen zeer geslaagd!

Door P. Leenhouts, toegevoegd op 5-1-2013

De Kerstvakantie is altijd een mooie gelegenheid voor het snelschaaktoernooi. Studenten, die anders nooit meer kunnen komen schaken, kunnen weer eens van de partij zijn. En wij kunnen van hen horen hoe het hun vergaat met de studie. Zo zagen we Chris van Waes, studerend aan de Roosevelt Academie, nog eens terug, Sean Leijdekkers, rechten studerend in Leiden, en Simon Provoost, Kunstmatige Intelligentie in Amsterdam.

Bovendien was het voor studenten en oud-leden een mooie gelegenheid om ons nieuwe onderkomen aan de Baljuw Veltersweg te ervaren. De meesten waren er vol lof over, en de 4 Emmers is zodoende snel vergeten. Traditiegetrouw was ook oud-lid Olaf van der Sloot weer aanwezig, samen met Gerard de Winter.

Zo waren we met zijn veertienen. De beste 8 speelden in groep 1, de andere 6 in groep 2. De eindstanden na een avondje vluggeren:

Groep 1:
 
1 Koen Leenhouts      14 punten
2 Simon Provoost      12
3 Olaf van der Sloot    8,5
4 Johan de Meester     7,5
5 Jan Damen         7
6 Sean Lijdekkers
 Chris van Waes      6
8 Ariaan Oosters      2

Groep 2:
 
1 Henry Flikweert      9 punten
2 Gerard de Winter     7,5
3 Jan v/d Linde       6,5
4 Piet Leenhouts      4
5 Simon Dekker       1,5
 Marc van Hijfte

Henry Flikweert mag het als winnaar van groep 2 volgend jaar in groep 1 proberen.

Snelschaken 2013

Open Snelschaakkampioenschap SVWZV

Door P. Leenhouts, toegevoegd op 24-12-2012

Vrijdagavond 4 januari om kwart voor 8 houden we het traditionele snelschaaktoernooi. Deze keer op de nieuwe locatie aan de Baljuw Veltersweg 3, het clublokaal van de postduivenvereniging. Er wordt gespeeld in twee groepen, groep 1 met een bedenktijd van 5 min. per persoon.

Voor groep 1 hebben we al een mooi deelnemersveld met o.a. Koen Leenhouts, Simon Provoost, Jan Damen, Olaf van der Sloot, Johan de Meester etc. In groep 2 spelen de minder sterke snelschakers. Voor beide groepen hebben we 2 geldprijzen voor de 2 beste spelers. Iedereen is welkom, oud-leden, niet leden of schakers van andere verenigingen. Een mailtje naar pleenhouts@zeelandnet.nl maakt de organisatie wat makkelijker.

Schaakclub weer van start

Door P. Leenhouts, toegevoegd op 1-10-2012

Omdat ons clublokaal vanaf oktober weer beschikbaar is, kunnen de stukken weer uit de doos.
Vanaf vrijdagavond 5 oktober om kwart voor zeven, is het weer elke vrijdagavond schaken voor de jeugd.
De senioren beginnen een week later op 12 oktober vanaf kwart voor acht.

Competitie-indeling nieuwe schaakseizoen bekend

Door P. Leenhouts, toegevoegd op 25-8-2012

Met ingang van het nieuwe seizoen is de competitie opzet gewijzigd. Wij hadden aangegeven om op zaterdagmiddag te spelen en zijn nu ingedeeld in de promotieklasse. Deze klasse bestaat uit 9 teams. Zie hier trouwens de data van de promotieklasse en tevens de volledige indeling van het Zeeuwse schaken. Zaterdag 15 september is de eerste competitiezaterdag, we spelen dan thuis tegen Middelburg 2. Omdat wegens vakantie ons clublokaal niet beschikbaar is, spelen we deze wedstrijd in de Drieklank (Orion 32).

Terug naar het archief