Nieuws Seizoen 2015-2016

SVWZV op het Bolwerk Festijn

Door Henry Flikweert, toegevoegd op 29-6-2016

Binnenkort is er een evenement in IJzendijke, het 'Bolwerk Festijn'!
Dit vanwege het tienjarig jubileum van Museum Het Bolwerk, informatiecentrum van de Staats-Spaanse Linies. Het 'Bolwerk Festijn' zal plaatsvinden op zondag 17 juli a.s. op de Markt in IJzendijke. Het wordt een middag vol verrassingen met muziek, dans, historische verhalen, demonstraties, (kinder-)spelen, een optocht en nog veel meer! Het evenement begint om 13 uur en eindigt rond 17 uur. In de bijlage vinden jullie de flyer en advertentie zoals die ook in de Eenhoorkrant te vinden is en op onze Facebookpagina staat.

Onze vereniging, Schaakvereniging West-Zeeuws Vlaanderen (SVWZV), zal ook aanwezig zijn op deze dag! Wij hebben een kraam naast de Damvereniging. We gaan verschillende activiteiten organiseren en informatie over onze vereniging verschaffen aan alle geïnteresseerden! Tips voor deze dag zijn erg welkom!

Bij deze nodigen wij, Museum het Bolwerk en SVWZV, jullie allen uit om die dag langs te komen en te genieten van alle activiteiten en gezelligheid!
Zien wij jullie terug op zondag 17 juli???

Bekijk voor meer informatie de flyer of het artikel uit de Eenhoornkrant.

SVWZV tweede op het Schaakvoetbaltoernooi!

Door Henry Flikweert, toegevoegd op 2-6-2016

We deden voor het eerst mee aan dit leuke toernooi. Dit toernooi werd voor de 25e keer georganiseerd door SV Middelburg en bestaat uit zowel schaken als zaalvoetballen. Het schaken was aan een tempo van 10 minuten per persoon per partij. Het voetballen was twee helften van 8 minuten en een pauze van 5 minuten ertussen.

Dit jaar deden er 4 teams mee aan het toernooi. SVWZV, SKS Souburg, SV Middelburg en een Combiteam (bestaande uit SVWZV en SV Middelburg). Bij het Combiteam speelden twee spelers van ons mee, deze wisselden per ronde om. Echter, spelers konden niet in dezelfde ronde schaken als voetballen. Henry was scheidsrechter bij de (jeugd)voetbalwedstrijden in de gymzaal van sporthal de Sprong. De schaakwedstrijden waren in de kantine onder toezicht van SV Middelburg.

schaken

De eerste ronde was voor ons schaken tegen het Combiteam. We kwamen al snel op een 2-0 voorsprong en we dachten dat de winst binnen was. Maar daar verkeken we ons op, het Combiteam kwam nog knap terug tot 2-2. Na deze schaakwedstrijd werd er gevoetbald tegen het Combiteam. Dat ging wat beter af dan schaken. Matthijs maakt het verschil in ons voordeel door maar liefst drie keer te scoren. Maar ook onze keeper Tristan stopt een paar belangrijke ballen. Simon en Bavli controleren de boel op het middenveld zodat het Combiteam weinig te vertellen had, een 3-0 overwinning.

teamfoto

Dan weer schaken tegen de favoriet SKS Souburg. Dit werd een nipte nederlaag, 1½-2½. In de zaal werd het een 3-0 overwinning voor ons, mede dankzij doelpunten van Simon, Matthijs en Timon. De laatste wedstrijd tegen SV Middelburg bleek spannend voor de eindoverwinning. Op de borden hadden we veel geluk, een nipte overwinning 2½-1½. Tristan maakte het beslissende halfje. In de zaal bleek het krachtsverschil veel te groot. Het werd een doelpuntenfeest voor ons: 9-0 overwinning. Iedereen scoorde wel eens, Sem, Simon en vooral Matthijs weer. Maar wat wel gezegd moet worden, SV Middelburg bleef er voor gaan! Zelfs bij een grote achterstand wouden ze niet van opgeven weten!

SKS Souburg won het toernooi op één punt van ons. Op de borden waren zij het sterkst en dat bleek doorslaggevend. Maar toch kunnen we trots zijn! Een tweede plaats is een knappe prestatie, zeker voor onze eerste deelname! SV Middelburg werd derde voor het Combiteam. Topscorer bij ons was Matthijs met maar liefst 8 doelpunten, bij het schaken ging het wat minder. Daar was Timon met een 100% score van 3 uit 3 de beste bij ons.
Dit was voor iedereen een geslaagd toernooi met een paar spannende partijen. Iedereen had het naar z'n zin en de combinatie schaken en zaalvoetballen was voor iedereen leuk.

teamfoto

Op onze Facebookpagina zijn meer foto's van het toernooi te vinden.

Arrangement schaakles voor kinderen

Door Piet Leenhouts, toegevoegd op 22-12-2015

De Oostburgse schaakclub SVWZV biedt vanaf 22 januari 2016 weer een arrangement aan voor kinderen die nog niet kunnen schaken. Voor het luttele bedrag van € 10,00 (inclusief lesboek) kun je leren schaken vanaf 22 januari tot begin april.
De lessen zijn speciaal bedoeld voor kinderen van groep 3 t/m groep 6. Vind je het leuk, dan kun je na de periode van het arrangement lid worden.

Schaken is niet alleen leuk, maar je ontwikkelt er ook een aantal vaardigheden door, die later ongetwijfeld van pas komen, zoals:
concentratievermogen
visualiseren
denkvermogen
.
Bovendien is het geschikt voor kinderen die houden van spelletjes of die een extra uitdaging nodig hebben.

De schaakles voor dit beginnersgroepje is op vrijdagavond van 18.30 tot 19.15 in het clublokaal aan de Baljuw Veltersweg 3 in Oostburg. Voor nadere informatie en aanmelden:
P.Leenhouts, tel.0117454092 mobiel 06 36145325, of email.: pleenhouts@zeelandnet.nl

We beginnen weer met schaken!

Door Piet Leenhouts, toegevoegd op 13-9-2015

Vrijdag 18 september a.s. zijn onze jeugdschakers weer aan zet. Op de gewone tijd van kwart voor zeven tot kwart voor acht. Een week later is het ook weer schaken voor de senioren. En zaterdag 26 september begint Scheldeschaak (combinatieteam van WZV en Terneuzen) aan zijn eerste optreden met een uitwedstrijd naar Middelburg. Zie voor het volledige wedstrijdprogramma de Kalender op deze site.
De vrijdagen 16 en 30 oktober is het geen schaakclub i.v.m. de onbeschikbaarheid van het lokaal.

Arrangement Leren schaken voor kinderen

De 2 vorige jaren hadden we een arrangement waar kinderen voor €7,50 een periode konden leren schaken op de schaakclub. Daarna konden ze beslissen of ze lid wilden worden of stoppen. Dat doen we dit schaakseizoen ook weer, alleen kiezen we voor een ander tijdvak. We beginnen ermee in januari en stoppen dan eind maart. Te zijner tijd zullen we hier nog wat publiciteit aangeven en de scholen aanschrijven.

Terug naar het archief