Landau-toernooi

Door Henry Flikweert, toegevoegd op 1-4-2016

De jaarlijkse afsluiter van het schaakseizoen is de bingo-avond. Ook dit jaar was het zover en er deden dit jaar veel jeugdleden aan mee. De bingo is een jarenlange traditie. Dit jaar is de hoofdprijs een appeltaart, maar ook voor de paasstol behoort tot de prijzen. Maar iedereen gaat naar huis met een prijs! Dit was verzorgd door onze trainer Piet Leenhouts.

Vanwege ziekte kon hoofdtrainer Piet er niet bij zijn, dus nam Henry de honneurs als bingomaster waar. Verder werd hij geholpen door Timon. Nadat de regels zijn uitgelegd en iedereen een bingokaart heeft kan de bingo beginnen! Timon geeft de getallen zonder te kijken aan Henry en hij roept ze om. Wie heeft er als eerste bingo? Het leuke is dat iedereen evenveel kans heeft, beginnende of ervaren leden.

In de eerste ronde werd er gespeeld voor de luxe paasstol. Na een lange tijd wint Tristan in de eerste ronde! Samen met zijn zusje heeft hij de luxe paasstol gewonnen!
In de 2e ronde werd er voor de hoofdprijs gespeeld: de appeltaart! Tristan helpt de nu de bingomaster zodat iemand anders de kans heeft om te winnen. Eline wint de appeltaart! Ten slotte mag iedereen nog een prijsje mee naar huis nemen! Tal van leuke prijzen zijn er, naar de volgorde van de ranglijst mag er een prijsje worden gekozen.

Uiteraard worden de diploma's ook uitgedeeld. Tim krijgt als eerste zijn stap 1-diploma! Zijn broer Ben is ook geslaagd voor stap 1! Verder hebben ze dit jaar ook de 2e en 3e plaats behaald op het Zeeuws Kampioenschap (PKJ). Ook Joris heeft een succesvol seizoen achter de rug! Zeeuws kampioen in de G-categorie, stap 1 behaald en een verdienstelijke plaats in het klassement! Matthijs, Tristan en Ymke waren geslaagd voor stap 2!

De bekers werden ook uitgedeeld. De top 3 krijgen een beker. Dit seizoen is Simon clubkampioen en krijgt een paasstol. Tristan krijgt als runner-up de beker van de 1e plaats, Ymke wordt knap 2e na een inhaalslag in de laatste ronden en Matthijs wordt 3e. Simon speelt al jarenlang voor onze club en dit kampioenschap heeft hij dan ook echt verdiend.

En als afsluiter... een groepsfoto! Een geslaagd seizoen, hopelijk volgend jaar weer en tal van nieuwe spelers, speelsters en een nieuwe kampioen(e)?