Weer zwaar verlies 'SV' tegen kampioenskandidaat Goes 1.

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 1-4-2013

Het wordt uiteindelijk 1½-6½ voor de Goesenaren op die prachtige voorjaarsdag, 29 maart 2014. Alleen Olaf van der Sloot, Jan Damen en Gerard de Winter weten een halfje te scoren tegen de Zuid-Bevelanders die als een hogesnelheidstrein richting derde klas KNSB reizen.
Niemand twijfelt nog over hun aanstaande promotie, alleen bij de spelers bespeur ik nog wat onzekerheid. En omdat HWP 4 in Scherpenisse met 3-5 van ZSC wint staan de onzen nu 3 matchpunten achter de mannen uit Sas van Gent. Steviger onderaan staan kan haast niet.

Je hoopt bij het begin op een stunt. De nummer laatst verslaat de nummer 1 bijvoorbeeld. Dat dit niet realistisch is zien we al snel op de borden. Gemiddeld zijn de Goesenaren bijna 200 elo punten sterker dan de 'SV'. Maar goed, we blijven ons best doen. Na nog wat herrie en sigarenlucht van enkele 'Snelvliegers' gedurende de openingsfase beginnen de gevechten pas echt goed los te barsten.

Piet Leenhouts, op bord 1, verorbert al na 7 zetten een vergiftigd pionnetje wat zijn dame kost. Piet trapt in een wel heel bekend valletje. De tegenstander kon toen lekker buiten gaan zitten en gaan filosoferen over de postduiven. Ook Henry Flikweert en later Sean Leijdekkers leveren pionnen in, niet giftige weliswaar. Dat moet dan op het eind verkeerd aflopen, omdat hun veel sterkere tegenstanders geen stukken weggeven (0-3).

Ariaan Oosters opent niet verkeerd, doch in het middenspel maakt hij helaas een grote fout. En dan loop je meestal achter de feiten aan. Bij Johan de Meester ziet het er goed uit na de opening, maar daarna doet hij het beduidend minder. Hij komt zelfs in een matnet terecht (0-5).

Jan Damen krijgt nog voor het eindspel te maken met een remisebod, en ja, het ziet er wel heel remiseachtig uit. Ook Olaf kan dit keer geen potten breken en moet voor de 7e keer in een halfje berusten (1-6).

Uw verslaggever is goed bezig na een wat voorzichtig begin. Gaat hij eindelijk eens winnen, nee, dat net niet. Het wordt wèl een mooie partij die ik u onderstaand laat zien. Samen met Olaf, zijn computer en ikzelf is er zelfs een heuse analyse uitgerold.

Einduitslag SVWZV - Goes 1 wordt dus 1½-6½. De derde partij, Landau 2 versus Souburg 2, is door de Axelaars met 5½-2½ gewonnen.

Wit: R. de Böck (Goes)
Zwart: G. de Winter (SVWVZ)

Wil je trouwens nog meer lezen over deze match, surf dan naar www.svgoes.nl, daar is een sfeervol verslag te lezen van Joey Grochal met heel wat omgevingsfactoren.

   S.V.W.Z.V.    - Goes 1       1½ - 6½
1.  P. Leenhouts   - J. Grochal     0 - 1
2.  J. de Meester  - M. le Clercq    0 - 1
3.  O. van der Sloot - J. van de Braak   ½ - ½
4.  J. Damen     - L. Nieuwenhuijse  ½ - ½
5.  G. de Winter   - R. de Böck     ½ - ½
6.  S. Leijdekkers  - R. van den Braak  0 - 1
7.  H. Flikweert   - R. Burgerhoff    0 - 1
8.  A. Oosters    - H. Welten      0 - 1

De binnenstad van Goes

Goes heeft een aantrekkelijke binnenstad met mooie winkels, jachthaventjes en verbinding met de Oosterschelde via het Kanaal Goes-Goese Sas.