Eerste zege 'SV' in promotieklas

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 2 november 2014

In de morgen op zaterdag word ik, op de warmste 1 novemberdag ooit gemeten, gebeld door de teamchef van de reserves van De Zwarte Dame. Peter v/d Borgt, die trouwens chef is van alle (vier) teams van DZD, verteld me dat er maar drie man naar Oostburg komt. Voor niemand leuk, maar het kan gebeuren. We staan dus al gelijk met 1-0 voor. Nu kwam bij mij al de meedogenloze gedachte in mij op dat het wel eens 4-0 zou kunnen worden. Maar de 3 DZD-ers waren zeker niet van plan om de handdoek maar snel in de ring te gooien. In tegendeel.

Jaap van Oosten, volgens mij een invaller bij onze gasten, opent vlijmscherp tegen Henry Flikweert. Het blijkt al snel een storm in een glas water. Onze jeugdspeler zal na vijf zetten wel al achter zijn oren gekrabd hebben. Hij reageerde alert en kreeg de winst al vlot in de schoot geworpen.

Wit: Jaap van Oosten (DZD 2)
Zwart: Henry Flikweert (SVWZV)

Jan Damen krijgt tegen P.J. Meijaard geen poot aan de grond. De Kruininger vindt steeds de beste (tegen)zet. Jan moet derhalve in remise berusten. De ploegwinst is nu een feit - 2½-½ -, en dat is maar goed ook want wat uw teamchef en reporter allemaal aan het doen is daar lusten de honden geen brood van. Ik blunder op onvoorstelbare wijze met 19.Pc4?? Dus niet in een combinatie ofzoiets, nee mijn sympathieke opponent kan zomaar als donderslag bij heldere hemel met een pion mijn paard slaan. En toen ik de paardzet had gedaan heb ik nog niets in de gaten, ga nog even naar buiten, eventjes in het zonnetje, en naar de WC om te plassen. Terug achter het bord wacht een koude douche. Werkelijk, ik kan mij zo'n achterlijke blunder wanneer dan ook in het verleden niet herinneren. Een complete verstandsverbijstering. En daarna ook de walging. Wat overkomt me nu weer? Afijn, speel na en huiver.

Wit: Gerard de Winter (SVWZV)
Zwart: Herman Schoonakker (DZD 2)

In de volgende ronde spelen we op 22 november thuis tegen het sterke Goes 2. Wie kan spelen, mail me dan maar gelijk. Laten we zo sterk als mogelijk op komen dagen.

   S.V.W.Z.V.  - D.Z.D. 2         3 - 1

1.  J. Damen   - P.J. Meijaard      ½ - ½
2.  G. de Winter - H. Schoonakker	    ½ - ½
3.  H. Flikweert - J. van Oosten      1 - 0
4.  P. Leenhouts - N.O.G.          1 - 0

Watertoren in Oostburg

Fragment van de Watertoren in Oostburg.