Een dag om maar snel te vergeten!

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 06-11-2018

Veel ging er mis. Een tegenstander de vanwege filevorming op de A58 te laat komt. "Vertrek dan wat eerder van huis", werd er al opgemerkt tijdens het wachten. Inderdaad, dat deden wij wel toen we in de vorige ronde naar Breda moesten. Het schijnt bij Oostburg te horen, al eerder kwamen onze opponenten te laat.
Ik had op donderdag aan Piet nog gevraagd of alles klaarstond. Dat was zo, alleen Jan zou de klokken nog moeten instellen. En dat had ik weer vergeten door te geven. Ik was pissig op mezelf. Daarnaast had ik mijn zonnebril meegenomen, inplaats van m'n leesbril. Zat in het verkeerde kokertje. Pfff.

Toen we dan eindelijk begonnen waren stonden zo'n beetje alle klokken verkeerd ingesteld. Alleen onze klok, Van den Broek - De Winter op bord 5, was oké. Terwijl wij doorspeelden, was er bij de andere borden een heus tumult over hoe het moest met de verouderde klokken. En ja hoor, ik greep in de opening daardoor weer eens behoorlijk mis en liep de rest van de pot volledig achter de feiten aan.

Stilleggen

Achteraf hadden Peter en ik de wedstrijd moet stilleggen. Eerst het probleem oplossen en dan verder spelen. Het kwam niet in ons op. Zeker 2 partijen gingen verloren, omdat er geen 30 seconden per zet werd bijgeteld. Een onvoorstelbaar amateuristische gang van zaken van het naar leden snakkende clubje uit die plaats met die mooie watertoren.
Over de wedstrijd ga ik maar niets schrijven. De uitslag zegt genoeg. Ook geen partijen, ben ik lekker snel klaar. Een vreselijke middag voor de Scheldeschakers. Snel vergeten derhalve. Oh, wat ik zeker wel wil opmerken is het feit dat onze tegenstanders heel aardige Brabanders uit het Roosendaalse waren, die mijnsinziens met 2 vingers in de neus kampioen gaan worden.

ScheldeSchaak  - De Pion 2  ½ - 7½
1. J. Miedema  - I. Kok    0 - 1
2. J. Damen   - B. Onrust  ½ - ½
3. C. Freeke   - K. Riemens  0 - 1
4. J. de Meester - N. H. Cheng 0 - 1
5. G. de Winter - R. v/d Broek 0 - 1
6. P. de Putter - C. Rens   0 - 1
7. A. Oosters  - E. van Loon 0 - 1
8. B. Valipoor  - M. Huijser  0 - 1

Volgende ronde is op 24 november 'uit' tegen Landau Axel 2. Van 17 - 30 november is het WK voor senioren te Bled, Slovenië, http://www.wscc2018.european-chessacademy.com
Cees Freeke, Johan de Meester en Gerard de Winter zijn van plan om daar wat potten te breken (...).
Overigens is de Axelse club zo genereus en sportief om Cees en Gerard vooruit te laten spelen.

Andere uitslagen: De Zwarte Dame - Bergenop Zoom 2 5½-2½, Z.S.C. - Souburg 2 4½-3½, De Raadsheer - Goes 2 5½-2½ en De Baronie - Landau Axel 2 5-3. De tussenstand is hier te bekijken.

watertoren

Ook de Oostburgse Watertoren huilde om de zware nederlaag van het ScheldeSchaakteam.