Geklopt in Zierikzee

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 8-1-2014

Vooraf had ik nog de hoop op een gelijkspel of een kleine overwinning. We konden op ons sterkst afreizen naar het pittoreske Zierikzee. Maar toen ik Martin Krijger pas op bord zeven zag zitten, kreeg ik een onbestemd gevoel. Zij waren dus ook op hun sterkst! De combinatie, met kwaliteitief goede spelers uit Zierikzee, Scherpenisse en omstreken ging zijn vruchten afwerpen.

Jammer was dat Piet Leenhouts al vroeg in de partij in de fout gaat. Stukverlies en dus nog na een uur spelen capitulatie. Henry leek tegen De Krijger goed op weg te zijn, maar hij verloor een pion en ja, dat schuift de man uit Noordgouwe wel uit.

Sean Leijdekkers speelt een leuke pot, maar dat eindigt in remise na in een stelling te zijn gekomen met ongelijke lopers. Olaf, Gerard, Jan en Chris komen er niet doorheen, ook daar onbesliste ontmoetingen.

Johan de Meester, 'noem mij maar niet hoor in je stukje... ik was er niet bij in Zierikzee...' greep helaas mis in wellicht het boeienste gevecht van de middag. Afijn, we zijn weer rode lantaarndrager omdat HWP 4 met 4½-3½ wint tegen de reserves van Souburg.

Z.S.C. (Zie Scherpe Combinatie) - S.V.W.Z.V.     5½ - 2½
1.  H. Aangeenbrug       - O. van der Sloot  ½ - ½
2.  D. de Graaf        - J. de Meester    1 - 0
3.  K. Gutkind         - J. Damen      ½ - ½
4.  S. Koedoot         - C. van Waes     ½ - ½
5.  A. Bandsma         - G. de Winter    ½ - ½ 
6.  R. van de Breevaart    - S. Leijdekkers   ½ - ½
7.  M. Krijger         - H. Flikweert    1 - 0
8.  B. Hertog         - P. Leenhouts    1 - 0

Zierikzee

Zierikzee.