Ook winst in 2e ronde

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 24-9-2011

Op 4 november zijn we te gast in Terneuzen voor de match tegen hun derde. Niet in het vertrouwde lokaal - De Hoeve - in de wijk Oudelandse Hoeve, maar in de kantine van korfbalvereniging Luctor, niet ver van sportcentrum De Vliegende Vaart. Een klein kotje, waar ook nog de reserves van Terneuzen aantreden tegen Vlissingen.

Voor ons nieuw lid Jan Faber werd het zijn vuurdoop. Nou ja, vuurdoop, het ging hem eigenlijk best gemakkelijk af tegen de sympathieke Wouter Sikkens, een redelijk lichamelijk gehandicapte jongeman in een rolstoel. (0-1).

Bij uw reporter wil het maar niet vlotten, en dat in een vreselijk saaie stelling waar ik maar niets anders van kan maken. Ik moet zelfs oppassen in een iets mindere stelling en gebruik veel tijd om de zaak bij elkaar te houden. Bovendien wil opponent Herman Verschuren maar niet in de schaarse valletjes trappen, kortom met remise was hij dik tevreden. (0.5-1.5).

Op bord 1 heeft Jan in het middenspel een zo op 't oog overweldigende stelling, maar dat lijkt weg te ebben. Misha Sostar speelt het goed mee en het lijkt nog remise te gaan worden. Gelukkig heeft Jan plots een onaangename verrassing in petto voor de Scheldestadbewoner. Hij wint een stuk en dus de partij. Bovendien is zijn vol punt genoeg voor de winst van de wedstrijd. (0.5-2.5).

Karel Cohen mag invallen voor Jan Miedema aan het derde bord. Wat betreft zijn rating had Cohen wel aan het 1e bord kunnen zitten. De absolute nestor en voormalig kampioen van SV Terneuzen kan nog altijd een behoorlijk partijtje meeblazen. Saen Leijdekkers moest dat ondervinden en wordt getrakteerd op een verdiende nederlaag. (1.5-2.5).

Minimale winst dus voor de onzen. De derde ronde spelen we thuis op vrijdag 2 december tegen Zierikzee 4. In dit jaar spelen we op vrijdag 23 december dan nog in Middelburg tegen het derde team van de provinciale hoofdstedelingen. Voor verdere uitslagen/standen, zie de site van de ZSB, www.zsbonline.nl , klik op 'competitie' en dan op '2e klasse B'.