SVWZV nu al kampioen

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 07-04-2012

Twee ronden voor het eind zijn we al kampioen in de 2e klas B geworden. We blijven na deze 8e ronde minimaal 5 matchpunten voor op de anderen dus dat betekent dat we niet meer zijn in te halen. Het is niet iets wereldschokkends, maar de titel is wel een heuglijk feit. We werden vooraf al door iedereen omschreven als de torenhoge favoriet. Welnu, dat hebben we waar gemaakt.

Niet cadeau

Tegenstander Souburg 5 is beslist geen hoogvlieger in deze klas. We hadden thuis al met 4-0 gewonnen dus zo'n soortgelijke uitslag lag in het verschiet. Maar we kregen het niet cadeau daar op de zolder van het clubgebouw van SKS. Als je in de laagste klas speelt wordt je terecht verbannen (...?!...) naar een ruimte, flink uit beeld. Nou ja, het was er rustig en lekker warm.

Piet

Iedereen was blij dat Piet weer eens meespeelde. En hoe (!), hij greep de van oorsprong uit Duitsland stammende teamchef, Wolfgang Reichpietch, gelijk al naar de keel. Toen hij een pionnetje kon winnen, zag hij dat niet. Jammer. De sympathieke ex-oosterbuur schrok daar toch van, en bood in ongeveer gelijke stelling iets later remise aan.

Gerard en de 2 Jannen

Uw reporter blijkt het met de zwarte stukken niet te kunnen waarmaken dit seizoen. Alleen tegen DZD 4 mocht ik winnen. Ook nu, tegen Kees Polderman, had ik na 25 zetten niets bereikt. Polderman bood verrassender wijze remise aan, in een zo op 't oog voor hem iets betere stelling. Ik kon niet weigeren.

Ik had natuurlijk eerst nog naar de 2 andere borden gekeken. Jan Damen stond beslissend materiaal voor en Jan Faber stond een stuk voor, maar bij een moeilijk te taxeren stelling. Het bord nog vol met stukken. Er kon daar nog van alles gebeuren. En er gebeurde ook van alles. Dan stond de één weer beter, en dan de ander plots weer gewonnen. Faber kon uiteindelijk remise forceren met K tegen K+P.

En nog steeds - het was rond elf uur - was Jan Damen in de weer met een enorm knokkende Jo van Klooster. Jan moest steeds oppassen met de mataanvallen van de Souburger. Toen Damen echter een dame kon halen was het feest voorbij. Nou ja, voor ons kon het feest beginnen... het kampioenschap is bescheiden gevierd met een steviger drankje. Niet voor Jan Damen, notabene als matchwinner, hij bestuurde de auto en was BOB.

bord Souburg 5 SVWZV 1.5-2.5
1 J. van Klooster J. Damen 0-1
2 K. Polderman G. de Winter 0.5-0.5
3 W. Reichpietsch P. Leenhouts 0.5-0.5
4 J. Naerebout J. Faber 0.5-0.5