Geen kans tegen de reserves van SKS.

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 6-10-2013

Vroeger wonnen we weleens met dezelfde cijfers tegen hunnie. Maar nu was het overduidelijk andersom. Over de breedte waren de Souburgers gewoonweg beter. Eerlijk is eerlijk, de 5½-2½ was verdiend! Toch deden we het nog niet zo slecht. En dan kijk ik vooral naar Piet Leenhouts en Ariaan Oosters.

Piet had een gigantisch gat (...) bij z'n koningstelling. Niemand gaf nog een eurocent voor z'n pot. Maar hij vond de reddende oplossing, sterker... ging hij niet winnen? Dat liet de door en door ervaren Martin de Bock toch niet gebeuren. Maar alle credits gaan naar Piet.

Ariaan werd plots geconfronteerd met een remisebod in een toch zeker geen optimale stelling voor de Kerzantenaar. Echter, verloren stond hij zeker niet. Hij nam een goede beslissing om het breiwerkje nog eens goed te bekijken en nam de deling van het punt aan.

Johan kreeg te maken met een voor Albert Vermue voorgekookte opening. Waarom zat Vermue niet op bord 4 tegen mij, conform de opgave der teams aan de competitieleider? Teamchef vs teamchef. Ik had me nog zo voorbereid tegen hem. En ik ken die opening (...), dus zal de ZSB-voorzitter gedacht hebben: dan is nu De Meester aan de beurt. Exact 20 zetten duurde het korte gevecht.

Peter Noorlander kreeg wel een heel gemakkelijk punt tegen Sean Leijdekkers. In een goede stelling blunderde Sean op een ongelofelijke manier. Jammer, jammer, jammer. Hij zal niet lekker in de trein terug naar Leiden hebben gezeten. Tof trouwens van Sean dat hij die reis maakt voor ons kluppie. Dat verdient in een volgende pot beter.

Olaf van der Sloot komt geen steek verder tegen Toetenel. De gebaande weg kent blijkbaar iedereen. Bij Jan Damen is het helemaal droog brood, met een ongelijke loper- en gelijke stelling.
Uw teamchef bood te snel remise aan. Veel partijen waren nog bezig. Mijn tegenstander die meer dan een half uur voor staat gaat na mijn aanbod gewoon alles afwachten tot het 4-2 is.
Allemaal remises derhalve.

Henry verliest van een veel betere opponent. Zijn paard op a2 stond daar natuurlijk veel te lang. Deed niet meer mee. Als hij zijn stukken beter laat samenwerken gaan de punten komen. 'JP' van Gemert zat wel erg laag opgesteld in zijn team, maar ja, nogmaals, in de breedte zit niet veel ratingverschil bij de Souburgers. Vandaar de terechte overwinning.

Souburg 2     - SVWZV       5½ - 2½
1. M. Toetenel   - O. van der Sloot ½ - ½
2. A. Vermue    - J. de Meester   1 - 0
3. R. van Gemert  - J. Damen		½ - ½
4. W. Coppoolse  - G. de Winter    ½ - ½
5. P. Noorlander  - S. Leijdekkers   1 - 0
6. S. Cuperus   - A. Oosters     ½ - ½
7. J.P. van Gemert - H. Flikweert    1 - 0
8. M. de Bock   - P. Leenhouts    ½ - ½

Geen winstpartij voor de onzen in deze wedstrijd. Dan maar de overwinning van Johan de Meester in de eerste ronde tegen de Belg Patrick Moens (Landau Axel 2).

Wit: J. de Meester (SVWZV)
Zwart: P. Moens (Landau 2)