ScheldeSchaak de boot in tegen Zie Scherpe Combinatie

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 8-11-2016

Vorig jaar wonnen we nog met minimale cijfers in het "Het Oude Raadhuis" tegen Z.S.C. Maar op zaterdag 5 november 2016 werd het daar in Scherpenisse een kansloze missie. Met 2½-5½ werden we om ongeveer half 6 naar huis gestuurd. We staan na drie ronden op de laatste plaats, maar hoop doet leven!

Het is eigenlijk steeds hetzelfde verhaal wat ik moet vertellen; we zijn het zwakste team qua rating in de ZSB-hoofdklasse. Individueel wordt er zo links en rechts nog wel een succesje geboekt, echter collectief gezien is verliezen wat we steeds doen. Na een uur spelen zag ik op enkele borden stellingen waar je niet vrolijk van werd. En dan hollen we weer achter de feiten aan. Ikzelf stond wellicht gewonnen, maar kon dat weer niet waarmaken. Mijn opponent verdedigde zich optimaal, dat wel.

Twee spelers doen het na 3 gespeelde ronden uitstekend. Het is niet allemaal kommer en kwel. Peter de Putter met 2½ uit 3 en Jan Damen met 2 uit 3. Van laatstgenoemde zijn partij op bord 1 tegen Arend Bandsma.

Wit: Jan Damen (Scheldeschaak)
Zwart: Arend Bandsma (DZD)
  Z.S.C.       - ScheldeSchaak  5½ - 2½
1. A. Bandsma     - J. Daman     0 - 1
2. H. Aangeenbrug   - J. de Meeste   1 - 0
3. O. van der Sloot  - B. de Vogelaere  1 - 0
4. S. Spiegels     - R. Hotwani    1 - 0
5. S. Koedoot     - C. Freeke     1 - 0
6. B. Hertog      - P. de Putter   0 - 1
7. K. v/d Nieuwendijk - G. de Winter   ½ - ½
8. M. Krijger     - H. Flikweert   1 - 0

Andere uitslagen in de hoofdklasse: De Zwarte Dame Kruiningen - Landau Axel 2 3½-4½ en Souburg 2 - Middelburg 6-2. Voor de stand in de hoofdklas kunt u hier klikken.

De terugwedstrijd tegen de Zierikzee/Scherpenisse Combinatie, op zaterdag 26 november in Terneuzen, wordt er tenminste begonnen met een gelijke stand 1-1. Er werd op 7 november in Zierikzee vooruit gespeeld vanwege deelname van enkele spelers (Cees, Johan en Gerard) aan het WK voor senioren in Mariánské Lázne in Tsjechië. Op bord 4 speelde Cees Freeke met wit remise tegen Martin Krijger en Gerard de Winter komt met dezelfde uitslag met zwart tegen Sjaak Spiegels. Onze verrichtingen op het WK kun je vanaf 19 november volgen via de toernooiwebsite: www.wscc2016.net.

Ansichtkaart Scherpenisse

Een ansichtkaart van Scherpenisse, vervaardigingsjaar ergens tussen 1900 en 1940. In de drooggevallen haven liggen een klipper, een Hollandse boor, een tjalk en een paviljoentjalk. Op de achtergrond het stadje met op de binnendijk een groot aantal toekijkende jongedames!?