Gestroomlijnde zege op Middelburgreserves

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 7-02-2010

Nu geen Souburg 2 - SVWZV-weersomstandigheden, met voorspellingen die alleen op de toendra's in Siberië voorkomen. Nee, alleen een beetje mist, dat is alles wat er op zaterdag 6 februari te zien is.

Bovengenoemde match deed de gemoederen aanwakkeren in de onderhandelingen betreffende een andere speeldatum. Ik ga er u niet mee vermoeien, maar het heeft Johan de Meester - en uw reporter, toen Johan het even beu was - heel wat mailtjes schrijven gekost. De ZSB-competitieleider heeft de wedstrijd uiteindelijk tot nader order uitgesteld. Een terechte en juiste beslissing.

Krachtzetten

Het wordt een gestroomlijnde overwinning op Middelburg 2. Nergens kon ik verliesgevaar voor ons ontdekken op de borden. Max Bastiaan opent het bal met een vlotte winst. Het 2e punt komt van teamchef Johan die, met een pion achter, zijn opponent met een paar mooie combinatie krachtzetten tot opgave dwingt.

De Vlissingse Middelburger Michael Wise (die in het nabije verleden ook nog een tijdje voor Souburg uitkomt) houdt de stelling zo simpel mogelijk, tenminste dat zei hij achteraf tegen mij, en weet daarmee een remise af te snoepen op bord 1 tegen Simon Provoost. Michael is in het verleden wel eens kampioen van Zeeland geweest, dat weten veel jongeren niet, en is begrijpelijk. Het is al weer zo lang geleden. Ergens begin zeventiger jaren naar ik meen.

Goed niveau

Chris Lanckriet heeft te maken met iemand die pionnen belangrijker vindt dan het daarvoor geofferde stuk. Maar dan moet het wel winnend zijn. En dat was het niet. Vol punt voor de man uit Wichelen.

Jan Damen weet vervolgens te winnen van een goed spelende tegenstander. Het niveau van de partijen was trouwens best goed, nergens wordt er grof geblunderd.

Klagerig

Jakob Buysse loopt op een gegeven moment nogal klagerig rond en verwacht zijn partij te gaan verliezen. Maar hij weet al knokkend, net zoals uw reporter, de remisehaven te bereiken.

En wie zat er kromgebogen als laatste nog te spelen? Bart de Vogelaere natuurlijk. Hij zet alles op alles om de pot te winnen, maar Jos de Jager is een taaie en laat zich niet zomaar verschalken. Remise derhalve.

Gedetailleerde uitslag:

 
  S.V.W.Z.V.   - Middelburg 2       6 - 2
 
1. S. Provoost   - M. Wise          ½ - ½
2. C. Lanckriet  - S. Couperus        1 - 0
3. J. Buysse    - A. Jonkheer        ½ - ½
4. J. Damen    - H. Geertse         1 - 0
5. G. de Winter  - D. Wolters         ½ - ½
6. J. de Meester  - A. van Haaften       1 - 0
7. M.B. Brand   - P. Goedbloed        1 - 0
8. B. de Vogelaere - J. de Jager        ½ - ½