SVWZV in 2e ronde ronduit teleurstellend

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 7-10-2012

Als je in de eerste ronde met 3-1 van Middelburg 2 wint, verwacht je tegen hun 3e team toch flink uit te halen. Nou, dat gebeurde dus niet, integendeel. We mochten in onze handen knijpen dat het nog een gelijkspel werd. Tja, Middelburg uit, altijd lastig.

Na de openingsfase bespeurde ik geen enkel voordeel bij alle borden. Een uur later nog niet. Sterker Sean Leijdekkers zat een beetje te knoeien en moest een kwaliteit inleveren. Ook bij Ariaan Oosters gaat het mis, ook kwaliteitsverlies, maar hij heeft nog een vrijpion. Die moet nog wel van ver komen, als hij er al gaat komen. Maar als Ariaan vervolgens nog een paard in de aanbieding doet is het tijd om op te geven.

En hoe zit het dan bij de eerste twee borden, zult u zich afvragen? Welnu, Jan Damen en Gerard de Winter zitten tegen 2 uitstekend keepende opponenten te spelen. Vooral bij Jan is er niks meer te verzinnen. Hij gaat, na het bekijken van de overige borden, nog even door. Maar remise word een feit.

Gerard zit van alles te verzinnen om de muur van Jos de Jager te slechten. Ik hoopte op een mindere zet, maar die zit er tot nu toe nog niet aan te komen. Die zelfde hoop wordt bij Sean bewaarheid, als donderslag uit heldere hemel krijgt hij een toren cadeau. Zijn tegenstander geeft gelijk op.

Na zetherhaling neem ik 3 kwartier later het remisevoorstel van De Jager aan. Welnu, na het flitsende begin een tegenslagje. Ook de andere teams - waar je van zou verwachten dat ze 'op papier' gaan winnen - laten punten liggen. Ik verwacht een spannende competitie, met toch wel redelijk gelijkwaardige teams.

    Middelburg 3   - S.V.W.Z.V.	  2 - 2
1.	J. Kerssemakers - Jan Damen	  ½ - ½
2.	J. de Jager   - G. de Winter  ½ - ½
3.	H. Geertse    - A. Oosters 	  1 - 0
4.	P. Goedbloed   - S. Leijdekkers 0 - 1