Teleurstellend gelijkspel tegen Landau 3.

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 9-2-2015

Binnen 2 maanden staat op 7 februari 2015 de terugwedstrijd tegen Landau 3 alweer op het programma. Wordt het weer 3-1, net als op 13 december in Axel? Of misschien een nog ruimere overwinning? Het antwoord is 'neen' zoals dat in Noord Nederland in formele vorm nog soms gebruikt wordt om ergens nadruk op te leggen. We moeten ons zelfs schikken in een gelijkspel.

En dat zag er na een paar uur spelen zeker niet naar uit. Johan de Meester won weer vlot en soepeltjes van vaste klant Koen Dhuyvetter (1-0) en bij de andere borden stond het bij Jan en Gerard gelijk. Alleen Henry had onze gewaardeerde competitieleider Mark Zootjes stevig bij de keel, en het was wachten op de genadeslag. Die kwam er niet. Remise zou het dan zeker wel worden. Want met verlies, wat het uiteindelijk werd, had niemand rekening gehouden. Uw reporter heeft ook niet gezien wat er is misgegaan - ik had het te druk met mijn eigen potje -, Henry zal geblunderd hebben. (1-1).

Iets later staat Gerard op winst tegen Fardin Hematyar. Met een 'vies' zetje (26...Txe4), zoals Mark Zootjes dat zo netjes omschreef, wordt er een pion gewonnen en kon ik vlot afwikkelen naar winst. (2-1). Bij Jan Damen was er wat misgegaan, een paar pionnen verloren. Tegenstander Arjo Arendse stak in goede vorm en nadat de dames waren geruild was het geheel en al verloren voor onze 1e bordspeler. (2-2).

De andere uitslagen: H.W.P. 5 - Middelburg 2 2-2 en D.Z.D. 2 - Goes 2 1½ - 2½. Goes 2 staat nu na 6 ronden 2 matchpunten los van nummer twee, SVWZV. De andere ploegen staan op afstand, dus om het kampioenschap zal het gaan tussen Goes 2 en onze eigen 'SV'. De volgende wedstrijd is weer thuis en wel tegen Middelburg 2 op 7 maart a.s.

Wit: Johan de Meester (SVWZV)
Zwart: Koen Dhuyvetter (Landau 3)
Wit: Fardin Hematyar (Landau 3)
Zwart: Gerard de Winter (SVWZV)

Museumtip van uw teamchef: Streekmuseum "Het Warenhuis" over het land van Axel, Markt 2 te Axel.
Zie ook: www.hetwarenhuis.nl/bezoekers/streekmuseum/ met o.a. de openingstijden.
Een splinternieuw museum, een bezoekje meer dan waard.

Het Warenhuis