Nipt verlies tegen de reserves van Souburg

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 10-3-2014

Zaterdag 8 maart 2014. Zonnig weer buiten met zo'n 15 graden. Maar binnen in ons 'duivenbolwerk' ontspon zich een harde strijd. En natuurlijk had ik door moeten gaan. Zoals Johan me duidelijk maakte. Maar de tank was gewoon leeg bij me. Bovendien had ik een goede kans gemist met 24.f5! Te onzeker was ik weer eens bezig, met veel te veel (bord)respect voor mijn overigens vriendelijke tegenstander. Dat onzekere gevoel, die spanning... 'doe ik het allemaal wel goed(?)', waar ik vroeger nog veel meer last van had lijkt weer terug te komen. Ik geef u lezer de partij, dan kan u zelf oordelen. Na de 26e zet zat het echt helemaal potdicht. Wellicht had ik nog iets kunnen proberen met het openen van de a-lijn, maar het geloof was er gewoonweg niet.

Gerard de Winter

Gerard de Winter, kans gemist?

Nee, neem dan het gevecht wat Ariaan Oosters leverde tegen JP van Gemert. Tot ver over vijven waren ze bezig en gingen tot het gaatje met een verdiend gelijkspel voor de Cadzandtenaar. Jan van de Linde kwam niet lekker uit de opening en liep dus al snel achter de feiten aan. Zijn tegenstander lokte de ene verzwakking na de andere uit. Na dit verlies kwam Johan snel met de gelijkmaker. Na een fikse blunder van ZSB-voorzitter Albert Vermue was de buit na 23 zetjes al binnen.

Wit: J. de Meester (SVWZV)
Zwart: A. Vermue (Souburg 2)

In de opening was er al veelbelovend scherp spel bij Piet leenhouts, echter Martin de Bock ving alles goed op en counterde zich naar de overwinning. Feest bij onze 1e bord speler uit Bergen op Zoom. Na 6 remises was er dan toch eindelijk die verlossende winstpartij voor Olaf van der Sloot. Met de zwarte stukken en met zijn geliefde Scandinavische opening. Corné Boogaard zal niet geweten hebben dat je tegen Olaf nooit and te never met e4 moet openen. De aantekeningen zijn van Van der Sloot zelf.

Wit: O. van der Sloot (SVWZV)
Zwart: C. Boogaard (Souburg 2)

Net als bij Gerard werd het bij Jan Damen ook remise. Het was fideel van Jan om voor de Souburgers, en voor ons ook natuurlijk, een kratje Jupiler te gaan halen. Slechts 8 flesjes lagen er bij het begin van de match in de koelkast. We zijn dit nog niet zo gewend, maar we zullen in de toekomst even checken of er nog voldoende drank is. Ook de cola was op.

Henry leek nog kansen te hebben met 2 vrijpionnen voor het stuk, maar opponent Sipke Cuperus behandelde het eindspel foutloos. Welnu, wederom verlies - weliswaar nipt - voor onze vereniging en we zullen alles op alles moeten zetten om in de hoofdklas te blijven.

Het is wel zo dat we niet gelijk degraderen, mochten we op de laatste plaats eindigen. Dat is sinds kort opgenomen in het ZSB-competitiereglement. Ik heb het nog even aan Albert Vermue gevraagd. Er staat dan een duel met de kampioen van de promotieklas op de rol. Dat zal De Zwarte Dame 1 uit Kruiningen worden, die staan ver bovenaan. Maar er zijn nog 3 matches te gaan: op zaterdag 29 maart SVWZV-Goes, op zaterdag 12 april HWP 4-SVWZV en op zaterdag 10 mei SVWZV-ZSC, bij de gezamenlijke slotronde te Sas van Gent. En na 10 mei wellicht nog de beslissingswedstrijd tegen DZD 1.

      S.V.W.Z.V. - S.K.S. 2       3½ - 4½
1. Olaf van der Sloot - Corné Boogaard     1 - 0
2. Johan de Meester  - Albert Vermue     1 - 0
3. Jan Damen      - Roel Schroevers    ½ - ½ 
4. Gerard de Winter  - Peter Noorlander    ½ - ½ 
5. Jan van de Linde  - Wim Coppoolse     0 - 1
6. Henry Flikweert   - Sipke Cuperus     0 - 1
7. Ariaan Oosters   - Jean Pierre van Gemert ½ - ½
8. Piet Leenhouts   - Martin de Bock     0 - 1
Wit: G. de Winter (SVWZV)
Zwart: P. Noorlander (Souburg 2)