SVWZV nipt langs de Middelburgreserves

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 10-3-2015

Het zat ons eigenlijk best wel mee. Tegen Middelburg 2. Dat rijmt gelukkig en hiermee zou ik mijn verslagje kunnen beĆ«indigen. Maar dan zou ik onze winnaars deze ronde, Henry Flikweert en Jan Damen (na 7 ronden beiden topscorer bij de 'SV' met 4½ uit 7) tekort doen. Gerard de Winter en Johan de Meester, de trotse winnaars in ronde 5, zaten beide vreselijk te worstelen met hun - op ten duur - mindere stellingen.

Henry was het eerste klaar. Zijn tegenstander klaagde steen en been achteraf, over zijn vele slechte gedane zetten. Met name 10...La3. En ja, dan moet het wel fout gaan, wat even later kon Henry de loper gratis ophalen. Zie hieronder de partij.

Wit: Henry Flikweert (SVWZV)
Zwart: Jeroen Fryhoff (Middelburg 2)

Jan Damen, onze man op bord 1, duwde good-old Jos de Jager uit Lewedorp langzaam maar zeker het ravijn in. Vlak voordat hij ging vallen, gaf hij op. In deze partij werd iets snel duidelijk. Jan had een duidelijk plan, creëerde als zwatspeler opmerkelijk veel ruimte, en Jos zat gewoonweg bangelijk en heel matig te keepen.

Hier de 'ontsnapping' van uw teamchef. Ik wilde de partij eigenlijk niet tonen, maar dat zou voor het goede spel van Tjitte de Boer niet juist zijn.

Wit: Tjitte de Boer (Middelburg 2)
Zwart: Gerard de Winter (SVWZV)

Bressiaander Johan de Meester leek er met zijn mindere stelling met een 'remiseblauwoog' nog goed van af te komen. Leek..., maar niets was minder waar. Met gepointeerd spel werd Johan door opponent Raymond van de Ven weggetikt. De problemen werden voor zijn streakende koning te groot. Maar zijn verlies kon geen kwaad, we hadden de wedstrijd gelukkig al gewonnen. Maar, met het kleinst mogelijk verschil. Goes 2 wint royaal van HWP 5 (3½-½) en blijft dus met 2 punten voorsprong op ons aan kop.

Over 2 weken, zaterdag 21 maart, spelen we weer thuis tegen de rode lantaarndrager HWP 5.

     S.V.W.Z.V. - Middelburg 2    2½ - 1½
1.  J. Damen    - J. de Jager     1 - 0
2.  J. de Meester - R. van de Ven    0 - 1
3.  G. de Winter  - T. de Boer      ½ - ½
4.  H. Flikweert  - J. Fryhoff      1 - 0
Middelburg anno 1652

Middelburg in 1652