We liggen op schema?!

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 11-10-2016

Op schema...(..)..., wat betreft het 'alweer verloren' bedoel ik. We kregen zelfs nog een punt cadeau van de Souburgers. Met z'n zevenen kwamen onze gasten opdagen en dat was blijkbaar genoeg om de klus te klaren. Met 3-5 werd het voor ons weer een zwarte zaterdag in ons 'Duivenkotlokaal' in Oostburg.

Wat opviel was dat met name de SVWZV-ers het lelijk lieten zitten. Er werd op elk bord keihard geknokt, dat wel, echter Jan (op bord 1), Johan (op 2) en Gerard (op 5) moesten helaas gedrieën in het zand bijten. Ook nieuwkomer Miso Sostar bleek niet opgewassen tegen de talentvolle jeugdspeler Laura Tiggelman, de dochter 'van'. Lichtpunt was Rahul Hotwani die ZSB-voorzitter Albert Vermue in een fraai en onderhoudend partijtje versloeg. Speel maar na.

In de volgende ronde, op 5 november a.s., uit tegen Z.S.C., zullen we toch uit een ander vaatje moeten tappen. Nou ja, dat schrijf ik bijna elke keer in het verslag, maar moed verloren, al verloren. Tóch? Ik had een kort stukje in mijn hoofd, dus dit is het.

watertoren Oostburg

Watertoren in Oostburg

  ScheldeSchaak - Souburg 2     3 - 5
1. J. Damen   - P. van Rooijen   0 - 1
2. J. de Meester - R. Steijn     0 - 1
3. C. Freeke   - J.P. van Gemert  ½ - ½
4. R. Hotwani  - A. Vermue     1 - 0
5. G. de Winter - C. Schoor     0 - 1
6. P. de Putter - M. de Bock     ½ - ½
7. H. Flikweert - N.O.G.       1 - 0
8. M. Sostar   - L. Tiggelman    0 - 1

Andere uitslagen Middelburg - De Zwarte Dame 4½-3½ en Landau Axel 2 - Z.S.C. 4½-3½. De merendeel jonge Axelaars gaan dus verrassend na de 2e ronde alleen aan de leiding! De stand kun je hier zien.

Wit: Rahul Hotwani (ScheldeSchaak)
Zwart: Albert Vermue (Souburg 2)