Teleurstellend gelijkspel tegen Goese reserves

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 11-02-2019

Het was wel een terechte uitslag. Net als vorig seizoen en ik geloof ook het jaar daarvoor. Steeds werd het gelijk, opmerkelijk. Spannend was het wel, zeker bij de hoogste 4 borden. Johan de Meester was dicht bij een zege, stond wellicht gewonnen, maar teamchef Hans Welten trok alle verdedigende registers open en wist de veilige remisehaven net op tijd binnen te varen. Jammer was wel de verliespartij van kopman Jan Damen. Dat kan hem dus ook een keer overkomen. Hij raakte een kwaliteit kwijt en zijn opponent Niels de Feijter maakte het keurig af.

Op die winderige zaterdag de 9e februari togen we naar Goes alwaar we in de 6e ronde de reserves van de 'SV' ontmoetten. In het bovenzaaltje van 'Bowling Goes'. Het eerste van Goes speelde ergens in Brabant, dus was het er heel stil. Cees Freeke zette ons team al vlot op 0-1 door enigszins geblunder van tegenstander Jeroen Frijhoff. Hij liet zich even helemaal gaan met tamelijk hoorbare irritatie net na de partij. Voor Cees eindelijk weer eens een vol punt na vier achtereenvolgende nederlagen.

91 jaar en 'gewoon winnen'

Barisch Valipoor ging pionnen offeren om de stelling de 91-jarige (!) Jo Tholenaar te breken, maar de Goesenaar gaf geen krimp. Ik had hem achteraf even moeten waarschuwen dat zijn opponent wel oud is maar nog steeds goed schaakt! Niet meer aan gedacht. Een tijdje bleef het 1-1.
Uw reporter mocht de stand op 1-2 brengen. Eindelijk die begeerde zege. Na heel veel remises en te veel nederlagen en pas na ruim 2½ jaar! De partij had in het begin een rustig karakter, maar na het nogal bizarre 17. ... Lb8 kreeg ik het initiatief in de schoot geworpen. Na de 31e zet was de koek wel op voor zwart en Joris hield het terecht voor gezien.

Wit: Gerard de Winter (DZD)
Zwart: Joris Verburg (ScheldeSchaak)

Sven de Putter, die te elfder ure Bart de Vogelaere verving, kon niets bereiken tegen Mark Paul. Maar zijn remise was voor ons een prima resultaat. Dat was het niet voor Henry Flikweert die dit keer alle zeilen moest bijzetten om de jeugdige Jari Groen van het lijf te houden.
En zo werd het uiteindelijk helaas een gelijkspel. We zullen toch nog een paar keer moeten winnen om niet te degraderen. Nog 3 ronden te gaan. Eerstvolgende wedstrijd is op 16 maart a.s. in Oostburg tegen Z.S.C. (Zie Scherpe Combinatie), uit Zierikzee en Scherpenisse.

Voor de andere uitslagen en stand in de 4e klas F kun je hier klikken.

  Goes 2      - ScheldeSchaak  4 - 4
1. Niels de Feijter - Jan Damen    1 - 0
2. David de Feijter - Peter de Putter ½ - ½
3. Hans Welten   - Johan de Meester ½ - ½
4. Jari Groen    - Henry Flikweert ½ - ½
5. Jo Tholenaar   - Barisch Valipoor 1 - 0
6. Mark Paul    - Sven de Putter  ½ - ½
7. Joris Verburg  - Gerard de Winter 0 - 1
8. Jeroen Frijhoff - Cees Freeke   0 - 1
Draaibrug Souburg

Goes