"SV" ook in laatste ronde met grote cijfers onderuit!

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 12-05-2014

We waren al veroordeeld tot 'het beslissingsduel'. Maar kans op succes in de match met de Zie Scherpe Combinatie was er in de gezamenlijke slotronde op 10 mei 2014 geen moment. Johan de Meester, uit bed gekomen tussen een nachtdienst door en bovendien verre van topfit, moest al snel opgeven. Van concentratie was van zijn kant geen sprake. Rond half drie verliet hij al de sporthal van De Statie te Sas van Gent om snel zijn bed weer op te zoeken...

Olaf van der Sloot hield ons aan het begin even in spanning. Twintig over één kwam hij binnenrennen. Filevorming op de A58. Hij kwam niet goed uit de opening tegen Hans Aangeenbrug. De nummer 1 van ZSC had Olaf zonder meer moeten verslaan. Doch na een minder torenzetje van de witspeler kon Olaf de boel repareren.

Sean Leijdekkers was goed bezig maar kwam in een eindspel met dames en een pion minder. Het leek remise te worden maar toch schijnt er iets mis te zijn gegaan.
Uw reporter werd getrakteerd met de b3 opening, ook wel 'Nimzo-Larsen attack' genoemd. Dat was heel lang geleden dat het bij mij op het bord kwam. Bas de Melker, een oud-lid van de 'SV', speelde het vaak. Ik pakte het voortvarend aan, maar we kwamen na 16 zetten in een soort status-quo situatie waar niemand de stelling durfde te open. In de analyse na de partij bleek waarom. Mijn 8e remise dit seizoen was een feit.

Piet Leenhouts, Marc van Hijfte en Ariaan Oosters vochten voor wat ze waard waren. Vooral Marc had in het middenspel een goede stelling. Jammer dat hij een stuk verspeelde. Helaas moesten ze alle drie in het eindspel de koning omleggen.

Als laatste speler was Jan Damen bezig. En hij redde de eer met verve. Al op de 18e zet had hij beslissend toe kunnen slaan, maar zo als hij het deed was het ook goed. Zie partij in de viewer.

Wit: Jan Damen (SVWZV)
Zwart: Bas van de Graaf (ZSC)
      S.V.W.Z.V. - Z.S.C.         2 - 6

1.  O. van der Sloot - H. Aangeenbrug     ½ - ½
2.  J. Damen     - B. van der Graaf    1 - 0
3.  G. de Winter   - S. Koedoot       ½ - ½
4.  S. Leijdekkers  - R. van de Breevaart  0 - 1
5.  J. de Meester   - A. Bandsma       0 - 1
6.  P. Leenhouts   - S. Spiegels      0 - 1
7.  A. Oosters    - M. Krijger       0 - 1
8.  M. van Hijfte   - I. Bajramovic     0 - 1