SVWZV eindigt op de laatste plaats

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 14-4-2014

Er wordt gefronst met de wenkbrauwen wanneer de onzen de opstelling van HWP op het uitslagenformulier zien. Het is grotendeels toch een ander rijtje namen dan in de thuiswedstrijd. Het 4e van de Sasse club zal geen risico hebben willen nemen. De nederlaag in Oostburg moet weggepoetst worden. En we hebben het geweten, het wordt - iets geflatteerd weliswaar - maar liefst 7-1 in 'De Statie', het splinternieuwe prachtige bolwerk van Het Witte Paard.

We beginnen al met 0-1 omdat uw teamchef en reporter geen 8 spelers achter de borden kan krijgen. Mijn partij is het eerst klaar. Ben ik in de vorige ronde het langst bezig, nu kunnen de stukken na 1½ uur, met veel stukkenruil en een dode remisestelling, na 18 zetten het doosje in.

Er wordt verder door alle spelers keihard gevochten, en Ariaan Oosters - die voor de match beloofd te gaan winnen - wint al vlot een stuk. Hij lijkt de belofte dus waar te gaan maken. Ook Johan de Meester komt veelbelovend uit de opening maar beide spelers gaan gedurende het middenspel fouten maken. Ariaan ziet de winst op het eind niet meer (remise) en Johan wordt door een fenomenaal counterende John Gommers zelfs verslagen. Johan had daar behoorlijk aan bijgedragen door een begraven loper tot leven te wekken. Het toreneindspel, wat uiteindelijk overblijft, behandelde Gommers als een (schaak)meester. De Bressiaander is er goed kapot van na de partij. Snel naar huis is zijn devies. Ik zou terug naar Hoek met hem meerijden, maar blijkbaar was hij dat vergeten of had hij geen geduld meer om mijn werk als teamchef af te ronden. Gelukkig was Olaf er nog... anders had ik toch met de bus gemoeten.

De andere spelers worden langzaam maar zeker van het bord gedrukt. Voor Henry Flikweert betekent het zijn 7e nederlaag na 7 potjes. Tja, dat Bart de Vogelaere nu net aan het laatste bord zit, daar had ik vooraf geen weet van. Henry had mij gevraagd om hem op bord 8 te zetten.
Jan Damen moet het opnemen tegen é&eactue;n van de Van Wynkele broers, Herman in dit geval, en komt in een nadelige, en later helaas een verloren, positie terecht. Marc doet zijn best, zoals altijd, maar nestor Adrie den Hamer is toch een maatje te groot voor hem.

Olaf komt in de opening al wat minder te staan tegen de voorzitter van HWP, Marnix van der Zalm. En ja, we kennen de sterkte van Van der Zalm. Elke zet van Marnix is raak. Het wordt voor Olaf zijn eerste nederlaag dit seizoen. Afijn, de Sassenaren zijn eigenlijk die zaterdag de 12e april veel te sterk voor ons. We blijven op de laatste plaats en zullen op een datum na 10 mei een beslissingswedstrijd tegen DZD 1 moeten spelen met het hoofdklasserschap als inzet.

    Het Witte Paard 4 - SVWZV        7 - 1

1. Marnix van der Zalm  - Olaf van der Sloot 1 - 0
2. Henk de Ridder     - Geen Speler     1 - 0
3. Herman Van de Wynkele - Jan Damen      1 - 0
4. Adrie den Hamer    - Marc van Hijfte   1 - 0
5. John Gommers      - Johan de Meester  1 - 0
6. Nick Wegman      - Ariaan Oosters   ½ - ½
7. Rudy Pauwels      - Gerard de Winter  ½ - ½
8. Bart de Vogelaere   - Henry Flikweert   1 - 0

De Statie

Multi Functioneel Centrum "De Statie" aan de Canadalaan te Sas van Gent