2e team van Terneuzen deelt harde klap uit!

Door Gerard de Winter

Ik geloof niet dat we ooit van de reserves van Terneuzen hebben verloren. Maar op zaterdag 12 december jl. was het zover. En de overwinning was nog dik verdiend ook. Dat we met een paar invallers moesten opkomen was zeker niet de oorzaak van het verlies. Ook Terneuzen deed het met een paar 'anderen'.

En juist onze jeugdspelers deden het goed. Max Bastiaan Brand vloog zijn tegenstander direct naar de keel en liet hem niet meer los. Voor de match tipte ik Sean Leydekkers om de tijd te nemen voor iedere zet. "Even op de handen gaan zitten" zei GM Sosonko eens. Welnu, dat is goed aangekomen en hij won fraai.

Debuut

Henry Flikweert debuteerde in de hoofdklas en speelde zeker niet onverdienstelijk. Hij gaf helaas in het middenspel een pionnetje weg en moest dat in het toreneindspel bekopen. Ervaring opdoen is voor deze jonge spelers het belangrijkste.

Magertjes

Tja, en dan moet uw reporter het ook nog gaan hebben over de eerste vijf borden?! Slechts 2 halfjes werden daar behaald. En dat is heel magertjes. Teamchef Johan vroeg me om het stukje op de site niet al te negatief te maken? "Het zal vernietigend worden" was mijn antwoord. Echter nu ik er, een dag later, over nadenk ga je meer relativeren. Eigenlijk speelden de Scheldestadbewoners gewoon 'beregoed'.

Trucje

De nederlaag begon zich af te tekenen bij Jan en Johan. Jan Damen zag het trucje, wat Eric Roose hem voorschotelde, totaal niet aankomen. Dat kan een keer gebeuren. En het vervelende is dat het eigenlijk gelijk uit was. Jan modderde nog wat verder, maar kwam er niet meer uit.

Niet meer zo okselfris

De stelling van Chris Lanckriet zag er na zo'n 2 uur spelen niet meer zo okselfris uit. Hij leek zelfs een flink pak slaag te krijgen. Tjonge, wat heeft hij zitten keepen. Een halfje tegen Terneuzens LCF-raadslid Cees Freeke is het hoogst haalbare.

Nachtkaars

Ook de vorm van Gerard de Winter die hij vorig seizoen etaleerde is wat weggeëbd. Het is nog maar half vier. De wedstrijd is verloren. De zin om door te gaan, iedereen ging zo'n beetje weg, was er bij mij niet meer zo. Ook niet bij opponent Frank de Koeijer. Remise derhalve. Eigenlijk ging deze voor ons met 3-5 verloren match op deze manier als een nachtkaars uit. Toch wel pijnlijk want we stonden wel op kop. De concurrenten (Goes 1 en HWP 4) wonnen met grote cijfers, dus zijn we even uit beeld.

   S.V.W.Z.V.  - Terneuzen 2  3 – 5 

1.  C. Lanckriet - C. Freeke   ½ – ½

2.  J. Buysse   - R. Ducarmon  0 – 1

3.  J. Damen   - E. Roose   0 – 1

4.  G. de Winter - F. de Koeijer ½ – ½

5.  J. de Meester - V. Sleuyter  0 – 1

6.  M. B. Brand  - P. Dhondt   1 – 0

7.  S. Leydekkers - M. Dhondt   1 – 0
 
8.  H. Flikweert - W. Cleeren  0 – 1