Degradatie helaas alweer in zicht?!

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 18-12-2019

Het gebeurt meestentijds bij elke match. Dat een vast opgegeven speler niet kan meedoen. Geen probleem, een invaller is altijd wel voorhanden. Maar als er, zoals op zaterdag 14 december jl., bij de match tegen Souburg 2 maar liefst 4 spelers hebben afgezegd - het halve team derhalve - heb je als teamchef wel heel veel pech. Die wedstrijd gaan we niet winnen, denk je dan. Zeker als je ook nog met slechts 6 spelers - één partij was vooruitgespeeld - het clublokaal van Souburg binnenstapt. Die sombere gedachte speelde mij parten. Niet goed, ik weet het. Het hele geregel voorafgaand is zeker en vast slecht voor je gemoedstoestand.

Want als teveel goede invallers ook niet kunnen of soms niet willen spelen, geeft dit te denken. De kop van dit stukje is wellicht wat negatief, want de afzeggingen hadden allemaal een goede reden. Bovendien duurt de competitie nog 5 ronden. Maar willen we niet degraderen, dan zal er op zaterdag 1 februari 2020 op volle oorlogssterkte aangetreden moeten worden. We waren zo mooi begonnen met wederom een fraaie zege op De Zwarte Dame. ScheldeSchaak staat nu 7e met 2 punten en daaronder staat rode lantaarndrager Goes 2 met 0 punten. En juist Goes 2 is in de vijfde ronde onze tegenstander. In Goes naast de bowlingbaan.

De wedstrijd

Het duel tegen Souburg, die wel op hun sterkst opkwamen, werd gelukkig toch nog een beetje een wedstrijd. We stonden voor de aftrap met 1½-½ achter, Martijn Dobbelaar had vooruitgespeeld en remise gemaakt. Na 2 vlotte nederlagen en een remise van Cees Freeke was de stand 4-1. Uw reporter kreeg via een misgreep van opponent Van Driel een stuk aangeboden in bepaald geen moeilijke stand, maar ik zag dit weer eens niet. Dat ik daarnaast, enigszins teleurgesteld, enkele zetten later remise aanbood is natuurlijk uit den boze. Terecht maakte Jan Damen daar een opmerking over. Want zijn partij, alsook die van Christine Verreydt hadden 2 volle punten kunnen opleveren. Helaas mocht dit niet zo zijn. Jan maakte een slippertje in een iets minder staand eindspel tegen vaste klant Paul van Rooijen en moest daardoor een paar zetten later zijn koning omleggen. Christine vocht nog heel lang door, nabij 18.00 uur zelfs, alvorens ze moe gestreden in remise moest berusten.

  Souburg 2    - ScheldeSchaak   6 - 2
1. Paul van Rooijen - Jan Damen     1 - 0
2. Roel Schroevers - N.O.G.       1 - 0
3. Eric van Driel  - Gerard de Winter  ½ - ½
4. Max Toetenel   - Cees Freeke    ½ - ½
5. Albert Vermue  - Martijn Dobbelaar ½ - ½
6. Carl Schoor   - Christine Verreydt ½ - ½
7. Martin de Bock  - Adri Paauwe    1 - 0
8. J.P. van Gemert - Miso Sostar    1 - 0

Fijne Kerstdagen en een genoeglijke jaarwisseling gewenst! Tot 1 februari aanstaande, wanneer onze KNSB 4e klasse F weer zijn aanvang neemt. Alle uitslagen en de stand kunt u hier lezen.

logo SK Souburg