Gelijk al winst tegen een medetitelkandidaat in 1e ronde!

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 16-09-2012

Ik had het nog zo duidelijk aangegeven aan Martin de Bock, de vervangende teamleider van de Middelburgse reserves (weliswaar telefonisch), dat we gingen spelen in De Drieklank. Een Christelijke basisschool, aan de Orion 32. Orion betekent overigens 'jager', dit voor de ruimtegeïntereseerden onder de lezers.

Nou klinkt zo'n sterrenbeeldstraat nogal ver weg, en haast niet te vinden. Welnu, onze gasten konden met hun raket op vier wielen de locatie niet gelijk vinden. Dan maar weer terug naar het meer aardse "Café Vier Emmers" op de Markt. Helaas, het café, en al sinds jaar en dag ons clublokaal, was gesloten. Eigenaars zijn op vakantie.

Afijn, het ruimtepak maar weer aangetrokken, arriveren de provinciale hoofdstedelingen via Saturnus, de Melkweg en de Grote Beer, om klokslag half twee op de plaats van handeling; Orion 32. Ze waren geheel buiten adem, maar ja, wat wil je, kan niet anders zo'n tijd in het luchtledige. De begintijd van de wedstrijd was ondertussen geheel en al naar de maan...

Na een minuut stilte, ter nagedachtenis aan Jan Faber, en de gebruikelijke plichtplegingen begint een half uur later dan voorzien de match. Aan bord 4 weet Leijdekkers een behoorlijk overwicht te creëeren wat uiteindelijk resulteert in damewinst - tegen toren en loper - maar Sean had een troef: een dodelijke vrijpion. Nog voor 15.00 uur was zijn klus geklaard.

Bij Ariaan leek het in het middenspel wat te haperen, maar de oude (met alle respect) sluwe vos ontkracht met enkele krachtzetten de h-lijn aanval van opponent Wolters. Daarna is het de beurt aan de Kerzantenaar om aan de andere kant van het bord dood en verderf te zaaien. Dat had een vol punt op moeten leveren. Helaas wikkelde Ariaan het niet efficient af, en kwam Dick Wolters er met een blauw remiseoog van af.

Uw teamchef en reporter speelt aan bord 2 tegen Martin de Bock. Martin is een degelijke speler en ik denk dat ik maar 1 keer van hem heb gewonnen in het verleden, naast ontelbare remises. Ook nu, na een nietszeggende opening, leek het breiwerkje te eindigen in een deling van het punt... echter op de 24e zet gaat Martin in de fout. Zie partij. De matchwinst was binnen. 2.5-0.5.

Op bord 1 - Damen versus Lauer - werd toen snel het punt gedeeld in een remiseachtig toreneindspel. 3-1 winst tegen Middelburg 2, een fantastisch goede start van de competitie.

S.V.W.Z.V.     - Middelburg 2    3 - 1
1. Jan Damen    - Ronald Lauer	 0.5-0.5
2. Gerard de Winter - Martin de Bock	 1 - 0
3. Ariaan Oosters  - Dick Wolters	 0.5-0.5
4. Sean Leijdekkers - Tjerk de Boer	 1 - 0