Gelijkspel tegen Goese reserves

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 16-12-2012

Wat betreft de lichte ratingvoorsprong hadden we 'op papier' moeten winnen. Het moet echter op het bord gebeuren. De 2-2 einduitslag was volkomen terecht. Opmerkelijk was wel dat alle zwartspelers hun potje wonnen.

Nog een ander gegeven; het was de laatste keer dat we een wedstrijd spelen in Café Vier Emmers. Ruim veertig jaar hadden we daar ons bolwerk. "Het mooiste en leukste clublokaal van Zeeland hebben jullie hier"..(..).. hoorde ik eens iemand zeggen. Dat is nu verleden tijd.

Bijna alle spelers van de "SV" beginnen uitstekend met gelijk al betere stellingen. Niet bij de teamchef van de thuisclub. Ik overzie iets in de opening. Op de 6e zet reeds kan zwart zijn dame naar h4 spelen. Ik verlies een pion op e4 en loopt de hele partij achter de feiten aan. Later moet ik nog een 2e pion prijsgeven. Om kwart over vier, alle clubgenoten waren al naar huis - ze konden het wellicht niet meer aanzien -, was de koning omleggen de beste zet.

Henry Flikweert opent zijn partij goed en voortvarend. Hij heeft aanvalskansen op de damevleugel waarnaar zwart ook heeft gerokeerd. Maar na een paar 'veel mindere zetten' raakt hij de draad kwijt, verliest veel materiaal en kan opgeven.

Over de partijen van Jan Damen en Johan de Meester kan ik kort zijn. Ze gingen niet links, ze gingen niet rechts, ze gingen recht door zee. Overduidelijke winstpartijen binnen 2 uur gerealiseerd!

SVWZV        - Goes 2         2 - 2
1. Jan Damen    - Jo Tholenaar      1 - 0
2. Gerard de Winter - Niels de Feijter	   0 - 1
3. J. de Meester  - David de Feijter	   1 - 0
4. Henry Flikweert - Joris Verburg 	   0 - 1