1e ronde verlies met een reden?!

Door Peter de Putter en Gerard de Winter, toegevoegd op 24-9-2017

Het kon helaas niet anders en tegenstander Middelburg zal er wel van opgekeken hebben. ScheldeSchaak moest op zaterdag 16 september '17 in de 1e ronde hoofdklas ZSB tamelijk verzwakt aantreden. Ook ikzelf kon niet vrij krijgen bij de Postnl. De anderen hadden natuurlijk ook goede redenen over hun absentie. Maar degene die er wel waren vochten als leeuwen en met een beetje geluk had het misschien wel een gelijkspel kunnen worden. Het werd in de Zeeuwse hoofdstad echter 5-3 voor de Middelburgers.

Ik was er dus niet bij en geef de microfoon over aan Peter de Putter via zijn mailverslag:

"Het is helaas niet gelukt met een half reserve team te winnen van Middelburg. 5-3 is nog niet zo slecht dan! Hopelijk kunnen we in de return op volle sterkte aantreden.

Adri Paauwe remise na 3x de zelfde stelling. Sven de Putter was te veel met de aanval bezig en vergat te verdedigen. Piet Leenhouts geknokt maar verloren. Hosein Valipoor wederom knap gewonnen van Lauer.
Ikzelf kwam beter uit de opening, won zelfs een pion, maar moest daardoor te veel gaan keepen omdat zijn stukken actiever stonden en toen ik in tijdnood nog een fout maakte kon ik opgeven.

Henry ging lange tijd gelijk op maar zijn tegenstander Sjaak Steijn kwam steeds iets beter te staan en na een lange partij moest Henry zijn meerdere erkennen. Nog langer bezig waren Jan en Rahul. Jan maakte het knap af in het eindspel tegen teamcaptain Maarten Westerweele, won wat pionnen en dat gaf uiteindelijk de doorslag.

Wit: Jan Damen (ScheldeSchaak)
Zwart: Maarten Westerweele (Middelburg)

Rahul deed een offer die niet helemaal goed uitpakte maar toen op het einde zijn tegenstander de toren opgaf voor de loper en een pion, stond het weer bijna gelijk. Het eindspel met beide dames nog op het bord maar 1 pion minder was het moeilijk voor tegenstander Paul Koster om het af te maken en werd remise overeengekomen, de winst voor Middelburg was inmiddels toch al een feit."

  Middelburg   - ScheldeSchaak 5 - 3
1. M. Westerweele - J. Damen    0 - 1
2. P. Koster    - R. Hotwani   ½ - ½
3. M. Nellen    - P. de Putter  1 - 0
4. R. Lauer    - H. Valipoor  0 - 1
5. S. Steijn    - H. Fikweert  1 - 0
6. W. van Sluijs  - P. Leenhouts  1 - 0 
7. D. Wolters   - S. de Putter  1 - 0
8. A. Jonkheer   - A. Paauwe   ½ - ½

De andere uitslagen: Landau Axel 2 - Goes 2 4½-3½, Souburg 2 - De Zwarte Dame 1 3-5. Klik hier voor de stand. Volgende match is op 7 oktober a.s. in Terneuzen tegen (wederom) Middelburg.

stadhuis middelburg

Het schitterende monumentale stadhuis van Middelburg.