Dieptepunt voor Scheldeschaak!

Door Peter de Putter

Je hebt van die dagen dat alles net goed valt, maar er zijn soms van die dagen dat alles net even tegen zit, en dit was dus zo'n dag. Ik heb het over zaterdag 16 december 2017. Ik heb niet zo heel veel gezien van de partijen, wel weet ik dat Sven een rekenfoutje maakte in een partij die van +2 naar -3 ging en andersom, helaas was het einde in de min. Nina die het eerste halfje binnensleepte door een knappe remise, ook Henry hielp mee om de eer te redden met een terechte draw tegen competitieleider Mark Zootjes.

En vanaf hier houdt het eigenlijk op met de positieve puntjes... Rahul blundert en verliest. Al vond ik zijn de tegenstander Iris Schelleman heel aanvallend staan dus lag een fout misschien wel op de loer! Hij zal nog niet helemaal wakker zijn geweest, als je pas om half 12 arriveert vanuit India...!

Johan, die toch aardig stond, maakt een fout tegen 1 van de 4 Putters die aanwezig waren in Oostburg. Cees offerde een pion in een stelling waar hij vaak resultaat mee haalt bij iets minder gerate spelers, maar tegen Patrick Moens ging dit even niet op. Jan, die zelden verliest, ging ook ergens in de fout, maar ik heb niet gezien wat er precies bij hem mis ging.

Tot slot speelde ikzelf een matige partij, in de opening kwam ik al gedrongen te staan en met de centrumpionnen op de 5e en 6e rij werd het vrij uitzichtloos om nog iets te ondernemen. Tegenstander Ronald de Pooter kon in eerste instantie niet die juiste zetten vinden om definitief de winst te pakken, maar na een lange middag moest ik toch mijn meerdere erkennen.

  Scheldeschaak  - Landau 2     1 - 7
1. Cees Freeke   - Patrick Moens   0 - 1
2. Jan Damen    - Arjo Arendse   0 - 1
3. Peter de Putter - Ronald de Pooter 0 - 1
4. Johan de Meester - Theo de Putter  0 - 1
5. Nina de Putter  - Koen Dhuyvetter  ½ - ½
6. Henry Flikweert - Mark Zootjes   ½ - ½
7. Rahul Hotwani  - Iris Schelleman  0 - 1
8. Sven de Putter  - Mathijs Dubbeldam 0 - 1

Andere uitslagen: Souburg 2 - Goes 2; 3 - 5 en Middellburg - De Zwarte Dame; 6 - 2.
Volgende wedstrijd: ScheldeSchaak - Souburg 2 op zaterdag 13 januari 2018 in Terneuzen.
De stand op de ZSB-site kun je hier lezen.

stadhuis middelburg

Oostburg