Goes 2, een lekker nagerecht!

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 20-04-2010

Het wordt een 1-6 overwinning in de gezamenlijke slotronde in het plaatselijke 'Wilhelminahuus' in Wilhelminadorp. Koningin Beatrix, met gevolg, zou daar eigenlijk op Koninginnedag haar bezoek aan Zeeland moeten aanvangen... Eigenlijk wel origineel?! Goed, terug naar de wedstrijd. Ja, u leest het goed, 1-6. Dat is opgeteld geen 8 maar 7. Eén partij, die had moeten gaan tussen Luitwieler en Max Bastiaan Brand eindigt in 0-0?! De Goesenaar komt niet opdagen en Max is niet op tijd aanwezig op het afgesproken vertrekpunt in Oostburg.

Opmerkelijk is het feit dat de 0-0 precies valt op bord 6, waar de beide spelers elkaar hadden kunnen ontmoeten. Bovendien zal 0-0 wel uniek zijn dacht ik nog, maar volgens Eric Roose (competitieleider ZSB) is het wel meer voorgekomen. Onze teamchef was in ieder geval wel zo oplettend omdat hij de tegenstander van Max nooit had gezien?! En ja, ik heb achteraf Matthias Luitwieler ook niet gezien bij de openingsspeech en de start van de match.

Sterk staaltje

Was het een sterk staaltje van onsportief gedrag van de Goese teamleider (?), die net deed of zijn neus bloedde, of hadden 'ze en we' het in het begin niet in de gaten? Laten we het maar op de laatste optie houden. Mijn opponent maakte zijn teamlijder af met "grote sukkel"..?! Of ik (GdW) door de herrie die mijn opponent produceerde nog slechter ging spelen dan dat ik al deed, weet ik niet... ik gaf wel een pion weg.

Toen de punten voor ons als rijpe appelen van de boom gingen vallen, zag mijn doldriest geïrriteerde tegenstander het niet meer zitten, ondanks zijn nog steeds betere stelling, en bood remise aan. Mijn seizoenscore: 3 punten uit 8 partijen (37,5%). Een matig seizoen voor mij, na twee achtereenvolgende keren topscorer te zijn geweest.

Rommelen

Bart de Vogelaere is die middag weer aan het rommelen (tegen de jongste Muskee... ver familie van Harrie, zanger van Cuby and the Blizzards (?) "Windows of my eyes", en is uitermate ontevreden met zijn optreden. Remise is het hoogst haalbare. Zijn seizoen: 5 uit 8 (63%)... maar wel steevast op het laatste bord bijeen geschraapt. Misschien kunnen Bart en ik gaan ruilen van bord in het nieuwe seizoen. Eigenlijk denk ik niet dat Bart dat wil, hij zal een abonnement willen nemen op het achtste bord.

Naar de strot

Johan de Meester vliegt nestor Jo Tholenaar van kiet af aan naar de strot en probeert via een - zo op afstand gezien - mooi stukoffer de partij snel te beslissen. Tholenaar gaat na het geweld van onze teamchef volledig in de fout en verliest snel. Genoeg tijd voor beide heren om de pot langdurig te analyseren. Het seizoen van de Bressiaander: 6½ uit 9 (72%). Een uitstekende score en bovendien is Johan de enige die alle speelronden achter het bord zit!

Topscorrer

Chris Lanckriet weet op de terugreis, onder grote hilariteit van Jakob, Bart en Gerard, te vertellen dat hij op bord 2 tegen de Goese reserves een lekkere sterke tegenstander treft. "Die van Goes 1 zat zo te knoeien in de Morra, ik was veel te snel klaar...". Het seizoen van de man uit Wichelen: 6 uit 7 (86%)..(!).. ouderwetse klasse van Lanckriet.

Hartstikke verloren

Jan Damen speelt zijn favoriete Scandinavisch, neemt onvoorwaardelijk het initiatief en wint gestroomlijnd van een (planloze) Joop van Ruler. Mijn tegenstander Pompert, wij zaten het bord ernaast, tegen teamgenoot Joop: "Geef nou 'es op man, je staat hartstikke verloren..."! Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Goes 2, een hecht 'vriendenteam' met veel humor! Seizoen van Jan: 4 uit 8 (50%).

Jakob Buysse wordt zichtbaar (maar aangenaam) verrast omdat zijn tegenstander in een dame-eindspel - met slechts een pion meer voor de Vlaming - ineens opgeeft?! Nou ja, zo mag het punt natuurlijk ook binnenkomen, maar vreemd is het wel. Jakob's seizoen: 4½ uit 8 (56%).

Simon Provoost heeft een hele kluif aan jeugdspeler Rien de Böck. Pas in het verre 5e speeluur weet hij de jonge Goesenaar te verslaan. Seizoen van Simon: 3½ uit 4 (87%), procentueel topscorer.

Supersub

Twaalf SVWZV-ers doen dit seizoen mee in het eerste team. Chris van Waes, 3 uit 5 (60%) en Max Bastiaan Brand 3½ uit 6 (58%) presteren ongeveer gelijk. Hans Risseeuw en Henry Flikweert verliezen 2 maal. Supersub en aangename verrassing wordt Sean Leydekkers met 2 uit 3 (66,5%). Hoogtepunt is ongetwijfeld zijn vlotte 'kloppartij' tegen Peter Noorlander van Souburg.

Goes 2      - SVWZV      1 - 6
1. R. de Böck  - S. Provoost 0 - 1
2. A. Muskee  - C. Lanckriet   0 - 1
3. J. Aarts   - J. Buysse    0 - 1
4. J. van Ruler - J. Damen     0 - 1
5. E. Pompert  - G. de Winter   ½ - ½
6. N.O.     - N.O.       0 - 0
7. J. Tholenaar - J. de Meester  0 - 1
8. W. Muskee  - B. de Vogelaere ½ - ½

Eindstand ZSB-hoofdklasse 2009/2010:

 
1. Goes 1 17 matchpunten / 51½ bordpunten (promoveert naar derde klas KNSB). 
2. HWP 4 13/43½. 
3. SVWZV 13/41. 
4. Souburg 2 12/41 
5. Landau Axel 2 10/40½
6. Terneuzen 2 7/32½ 
7. DZD Kruiningen 7/32 
8. Goes 2 5/29 
9. Middelburg 2 3/27 
10. Zierikzee 3/21 (degradeert naar 1e klas).