Nipte zege op Teneuzen 3 - SWVZV dik koploper in ZSB-2e klas na 6 overwinningen

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 17-2-2012

We kunnen op vrijdag 17 februari '12 niet in ons eigen vertrouwde lokaal terecht. Bezet. Dat was vroeger ondenkbaar. Maar goed. Na wat heen en weer gemail kom ik samen met de teamchef van Terneuzen 3 tot de slotsom om het treffen dan maar in het pas verbouwde bolwerk van de Scheldestadbewoners te laten doorgaan.

Rudy Schoot, een oude bekende in het Zeeuws-Vlaamse schaakwereldje, is de tegenstander van Marc van Hijfte. Onze penningmeester op bord 4 krijgt in de opening zomaar 2 pionnen in de "schoot" geworpen. Marc zit gelijk wat makelijker op zijn stoel. Gaat hij winnen?

Uw reporter (GdW) komt maar niet goed los tegen de goed en secuur spelende Mischa Sostar. Gelukkig laat hij zich in door ruil van de zware stukken, maar het blijft voor mij opletten in een tamelijk saaie pot.

De beuk erin

Chris van Waes en Sean Leijdekkers (respectievelijk op bord 1 en 2) gooien gelijk de beuk erin. Je ziet hun opponenten schrikken. Echter toen de openingsrook was opgetrokken was er niets beslissends te ontdekken. Ze blijven wel geconcentreerd spelen en na aarzelingen en fouten van hun tegenstanders gaan ze beide winnen. (2-0).

Black-out

Mijn tegenstander biedt in gelijke stelling, met voor allebei kansen - daar kwam ik achter, thuis de volgende dag - plots remise aan?! Nu had ik graag doorgespeeld, maar met het halfje winnen we in ieder geval het duel. (2.5-0.5). Marc staat nog steeds 2 pionnen voor en slaat terecht remise af, hij wil ook wel eens winnen. Hij is dan nog als laatste bezig. Dat meekijken naar de stelling door anderen bij zijn bord maakt hem blijkbaar nerveus. Want door een black-out verliest hij alsnog de partij. Jammer.

SVWZV         - Terneuzen 3   2.5 - 1.5
1.	C. van Waes  - J. Miedema    1 - 0 
2.	S. Leijdekkers - E. Heijnsdijk   1 - 0
3.	G. de Winter  - M. Sostar    0.5 - 0.5
4.	M. van Hijfte - R. Schoot     0 - 1
Wit: S. Leijdekkers (SVWZV)
Zwart: E. Heijnsdijk (Terneuzen3)