Kruiningen uit, altijd lastig.

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 24-9-2011

Na een jaar en vier maanden speelt de "SV" weer extern. In de tweede klas ZSB. In de kelder... van onder beginnen dus. Wij vinden het fijn om er weer bij te zijn, ook de andere verenigingen in het Zeeuwse vertellen mij dit. Oostburg, zo wordt SVWZV in de volksmond meestal genoemd - ook door Henk en Ingrid -, hoort natuurlijk extern te spelen. Zelfs in tijden van extreem ledenverlies.

Op maandagavond 19 september jl. togen Jan Damen, Ariaan Oosters, Marc van Hijfte en teamchef Gerard de Winter richting Kruiningen. De Zwarte Dame 4 is onze tegenstander. Tja, wat vooraf te denken over de sterkte van een 4e team van de Kruiningers? De ratings zullen bij hun wel een stuk lager zijn aan de eerste 3 borden. Die van Marc zal wel ongeveer overeenkomen. Dat klopte. Maar er was geen sprake van onderschatting.

Geen kans

Bij Ariaan gaat het echter hard. Hij opent heel goed en geeft opponent Gyan den Hollander geen kans. 0-1. Marc van Hijfte leek redelijk te staan, maar dat was schijn. "De opening was al niet goed" zei hij op de terugreis. 1-1. Uw reporter en teamchef moest hard voor het punt werken. In de opening oogde het niet zo okselfris, maar het klopte wel. In het eindspel krijg ik het initiatief wat veel pionnen oplevert. (1-2). Alleen Jan zit dan nog te zwoegen op bord 1. Hij krijgt zijn tegenstander Dhr. Poleij er maar niet onder.

Even checken

De nogal zenuwachtige 1406-speler biedt plots remise aan?! Dit staat gelijk aan het opgeven van de match..(..). Jan komt nog even checken of ik wel gewonnen heb. Hij kan het remisebod aannemen, dus winnen we met 1,5-2,5. De 2e ronde spelen we, wederom een uitduel, tegen het te elfder ure toegevoegde Terneuzen 3 op vrijdag 4 november.

Wit: 	Johan Goedegebuure (DZD 4)
Zwart:	Gerard de Winter (SVWZV) 

 

Wit heeft zojuist 29. Ted1 (?) gespeeld maar overziet glad dat zwart de pion op c4 slaat met schaak. 
Voor mij een beslissend lichtpuntje in een moeizaam gevecht.

29. ... Lxc4+ 30. Ke1 Ld5 31. g4 c4 32. Lc2 Dc5 33. Td4 Db4+ 34. Ke2 Da3 
35. Le4 Dxa2+ 36. Ke1 Db3 37. Lxd5 De3+ 38. Kf1 exd5 39. Txd5 Dxf4+ 
40. Ke1 Dxg4	(0-1).