SV walst over Zierikzee

Door Gerard de Winter & Johan de Meester

Dat zou je gemakkelijk kunnen denken - met deze kop - als je de uitslag leest in de PZC. Of die andere regionale krant waar hetzelfde in staat: BN/DeStem, die ik regelmatig als PZC-abbonnee door de brievenbus ziet glijden. Daar snap ik nou niks van. Waarom worden ze geen PZC-BN/DeStem?? Nee, dat is te lang. Kies dan maar een nieuwe naam met bijvoorbeeld: 'Zeeuws Nieuwsblad' of 'Het Zeeuwse Nieuws'? Anyway, het is een balletje (of pionnetje) wat ik opgooi naar onze vertrouwde lokale krantenmedia. Ik zal een CC-tje sturen. Terug naar het schaken.

Wat lees ik in het PZC/BN/DeStem 'whatever' verslag d.d. maandag 23 nov. is dat er 'personele' problemen zijn bij de Oostburgers betreffende de ZSB-hoofdklassematch Zierikzee - SVWZV. Dat is onjuist. Gerard de Winter kon helaas vanwege 'werk' niet meespelen, 'het zal niet meer voorkomen'. Jan Damen was zijn 'invaller'! Hans Risseeuw was mis met de vertrektijd in Oostburg. En dat was het probleem. Dus.... helaas met 7 man naar Zierikzee.

De wedstrijd

Johan de Meester: 'de uitslag was wat vertekend. De mooiste partijen waren die van Jan Damen en Jakob Buysse. Deze komen zeker en vast op de site gepubliceerd. (....?...) Bart de Vogelaere kon een eindspel van paard en 3 pionnen niet winnen tegen paard en 1 pion. Max Bastiaan Brand stond verloren maar de tegenstander kon de winst niet vinden. Chris Lanckriet wist in zijn eigen befaamde stijl te winnen in het eindspel, en was als eerste klaar. Tsja, en dan uw reporter - Johan de Meester -, middelmatig uit de opening, wroeten in het middenspel, en toch nog mogen winnen. Welnu, een 2-6 overwinnig met 7 man is waar we dik tevreden over zijn!!'

Zierikzee     - SVWZV       2 - 6
 
1. J. Aangeenbrug - C. Lanckriet    0 - 1
2. B. de Graaf  - J. Buysse     0 - 1
3. M. de Krijger - J. Damen      0 - 1
4. S. Spiegels  - C. van Waes   0,5 - 0,5
5. K. Bimmel   - J. de Meester   0 - 1
6. A. Bandsma   - N.O.G.       1 - 0
7. P. de Vrieze  - M.B. Brand     0 - 1
8. K. Gutkind   - B. de Vogelaere 0,5 - 0,5