Met 0-8 afgedroogd!

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 27-11-2018

Deze oorwassing was van te voren een serieuze onaantrekkelijke mogelijkheid. Het ratinggemiddelde van onze Tilburgse opponent was maar liefst 2175. Wudder 1694. Bijna 500 elopunten verschil. Hoe komt S.G. KiNG in onze 4e klasse F terecht, zult u zich afvragen? Ze zouden in 3e- of zelfs in 2e klasse bepaald geen slecht figuur slaan.

Ik heb het voorafgaande aan de wedstrijd even gevraagd aan Bram van den Berg, de sympathieke teamchef van de Brabantse club. "S.G. KiNG" is een nieuwe club, of schaakgenootschap (S.G.) moet ik eigenlijk zeggen, die dit seizoen voor de eerste keer meedoet in de KNSB-competitie. En ik denk dat er in een hogere klas geen plaats was (?), dit had ik Bram overigens niet gevraagd, dus moesten ze beginnen in 4e klas F is mijn veronderstelling. Welnu, ik verkondig u dat deze jongens uit het Brabantse met 2 vingers in de neus kampioen gaan worden. Het is een soort schaakvriendenclub, met sterke spelers en vooral genieters. Ze zijn goed voor de baromzet, elke overwinning wordt stevig gevierd.

Ik zal de borden individueel niet gaan beoordelen, het was duidelijk dat we over de hele linie de mindere waren. Toch waren er 2 spelers van ons die het nog heel lang volhielden. Tot na de 1e tijdcontrole. Sara Temmerman en uw reporter. Volgens 'iedereen' zou Sara het wel remise houden. Helaas ging er iets mis. Ik speelde op bord 7 tegen Joris Broekmeulen (2211). Zijn exacte rating wist ik achter het bord nog niet. Na de 46e zet had ik vermoeid en tamelijk teleurgesteld mijn partij opgegeven, omdat ik dacht een stuk te gaan verliezen. Had ik beter gekeken, was dit geheel en al niet aan de orde. 48... Pdb6 en de partij gaat verder. Ik had deze, eigenlijk voor de hand liggende, zet niet meer gezien? Hoe kan dit toch? Een hallucinatie? De druk werd me blijkbaar teveel. Maar als ik de partij de volgende dag nog eens naspeel, word ik weer behoorlijk kwaad op mezelf!

Afijn, ik wilde de pot eigenlijk niet laten zien, maar hieronder toch de onvoltooide symfonie:

Wit: Joris Broekmeulen (SG KiNG)
Zwart: Gerard de Winter (ScheldeSchaak)

  ScheldeSchaak  - S.G. KiNG    0 - 8
1. J. Damen    - L. Vereggen   0 - 1
2. J. de Meester  - K. Haast    0 - 1
3. H. Flikweert  - J. Schouten   0 - 1
4. S. Temmerman  - J. Senders   0 - 1
5. K. Freeke    - E. de Moor   0 - 1
6. C. Verreydt   - C. IJzermans  0 - 1
7. G. de Winter  - J. Broekmeulen 0 - 1
8. B. Valipoor   - B. van den Berg 0 - 1

Andere uitslagen: Goes 2 – Souburg 2  2½-5½, SHTV – ZSC  4½-3½, SVO Oisterwijk – De Zwarte Dame 3-5 en Landau Axel 2 – Middelburg  2½-5½.

De vierde ronde, met een uitwedstrijd tegen Souburg 2, is op zaterdag 14 december 2019. Een belangrijke wedstrijd derhalve en ik hoop dat we met een goede opstelling kunnen starten. De uitslagen en stand in 4 klas F kun je bekijken door hier op te klikken.

SG KiNG logo