Gelijkspel in een Goese bowlingbaan

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 27-11-2017

In de vierde ronde, op zaterdag 25 november, staat voor ons team Goes 2 - ScheldeSchaak op het programma. De Goesenaren staan onderaan, dus daar moet van gewonnen worden. Maar als ik het ingevulde wedstrijdformulier bekijk, zie ik dat het beslist geen gemakkelijke klus gaat worden. We spelen in "Bowling Goes" op het Da Vinciplein, naast de Zeelandhallen. Wel in een aparte vergaderruimte of feestzaal; wat je er van weet te maken. Een prima locatie.

bowling goes

Verrassend snel komen we op voorsprong. Nestor Jo Tholenaar blundert zeer ongelukkig een stuk weg tegen Adri Paauwe en geeft gelijk op. (0-1).Tijd genoeg voor onze man uit Zaamslag om de omgeving een beetje te verkennen. Miso Sostar, ter elfder ure invaller, komt heel goed door de opening maar plots gaat het na een misgreep helemaal mis (1-1).
Ikzelf, GdW, dreigt onder de voet gelopen te worden door de talentvolle Eliza de Jong. Gelukkig kan ik met actief spel het tij enigszins keren. Remise wordt het voor de verandering (...) nou ja, de slotstelling was ook wel helemaal gelijk met eeuwig schaak tot gevolg. (1½-1½).
We komen weer op voorsprong door een sterk en bijzonder creatief opererende Rahul Hotwani. Hij weet vlot het initiatief te grijpen en Niels de Feijter heeft geen antwoord op zijn dadendrang. (1½-2½).

Wit: Rahul Hotwani (Scheldeschaak)
Zwart: Niels de Feijter (Goes 2)

Peter de Putter en Joey van de Braak komen remise overeen in een tamelijk gesloten stelling. (2-3). Een half uurtje later reuring bij bord 2, Erwin Kloosterman - Jan Damen. Erwin blunder dramatisch en gaat mat. Jan Damen kan daar niet mee zitten en zet onze ploeg op 2-4. Een gelijkspel hebben we al in ieder geval.

Westerweele vs. Damen

Foto: Peter de Putter

Daarna vechten Kees Freeke en Johan de Meester nog lang door om het bevrijdende en winnende halfje te scoren. Helaas, die komt er niet. Kees lijkt het met zijn remisestelling te gaan halen. Had hij zijn paard maar op veld g2 laten staan, dan zou het waarschijnlijk wel goed zijn gekomen. Nu gaf hij een pion weg, daarna nog één en stortte zijn stelling ineen. Jammer.

  Goes 2      - ScheldeSchaak   4 - 4
1. Joey van de Braak - Peter de Putter  ½ - ½
2. Erwin Kloosterman - Jan Damen     0 - 1
3. Hans Welten    - Kees Freeke    1 - 0
4. David de Feijter - Johan de Meester 1 - 0
5. Niels de Feijter - Rahul Hotwani   0 - 1
6. Eliza de Jong   - Gerard de Winter ½ - ½
7. Jo Tholenaar   - Adri Paauwe    0 - 1
8. Joris Verburg   - Miso Sostar    1 - 0

Achteraf denk ik dat het gelijkspel wel terecht is. Volgende match: op zaterdag 16 december, thuis in Oostburg, ScheldeSchaak - Landau Axel 2.
De andere uitslagen: De Zwarte Dame - Landau Axel 2 3½-4½ en Middelburg - Souburg 2 3-5.
De stand zie je door hier te klikken.