Verdienstelijk gelijkspel tegen Z.S.C.

Door Gerard de Winter en Adri Paauwe, toegevoegd op 06-12-2016

Er waren voor dit duel al twee partijen vooruit gespeeld door Kees en Gerard vanwege hun deelname aan het WK voor senioren in Tsjechië. Beide, u raad het al, speelden remise. Op de officiële wedstrijddag, zaterdag 26 november 2016, werd er in Terneuzen keihard om de punten gevochten. Dat werd mij verteld en gezien het aantal van nul remises zal dat waar zijn. Twee partijen mocht uw vaste reporter ontvangen. Die van Peter de Putter tegen Bart Hertog en Henry Flikweert versus Hans Aangeenbrug.

Vervangend teamchef Adri Paauwe meldt nog: "Misschien is het leuk om ook de partij van Henry terug te zien. Naar mijn idee stond hij tot het eindspel redelijk tot goed. Daarna kwam hij er niet meer uit en de ervaring van de tegenstander won het. Nina had last van de avond ervoor en was niet erg wakker...
Jan en Peter speelden een gedegen partij en haalden de winst binnen. Bart kwam zoals vaker in tijdnood; verspeelde een stuk en gaf als laatste op. Rahul had daarvoor Joost van Eenennaam op vakkundige wijze al ingeblikt.

Een verdienstelijke 4-4 kwam op het scorebord. Jammer dat Z.S.C. ook op bord 2 de joker had ingezet en de sterkere spelers op 5 en 6 zaten." Nu vind ik (GdW) Rick van de Breevaart niet echt een joker, het is gewoon een goede speler. Echter meestal zit hij aan een lager bord. Maar dit terzijde.

Wit: Peter de Putter (ScheldeSchaak)
Zwart: Bart Hertog (ZSC)

Henry Flikweert

Henry Flikweert: kans gemist.

Wit: Hans Aangeenbrug (ZSC)
Zwart: Henry Flikweert (ScheldeSchaak)

logo

Andere uitslagen: Landau Axel 2 - De Zwarte Dame 6 - 2; Middelburg - Souburg 2 4½ - 3½.
De 'jeugdploeg' van Landau Axel haalt een vierde overwinning op rij en is ongenaakbaar koploper met 3 matchpunten voorsprong. Heel verrassend en als ze zo doorgaan worden ze met gemak kampioen.
De stand kunt u hier bekijken op de site van de Zeeuwse Schaakbond.

Volgende wedstrijd is op zaterdag 17 december a.s. in Kruiningen tegen De Zwarte Dame. Aanvang 13.00 uur. Teambaas Peter van de Borgt omschreef het in zijn uitnodiging terecht als een degradatieduel. Wij hebben 1 punt, DZD 2 punt.

  Scheldeschaak   - Z.S.C.        4 - 4 
1. Henry Flikweert  - Hans Aangeenbrug   0 - 1 
2. Nina de Putter  - Rick van de Breevaart 0 - 1 
3. Gerard de Winter - Sjaak Spiegels    ½ - ½ 
4. Kees Freeke    - Martin Krijger    ½ - ½ 
5. Jan Damen     - Arend Bandsma     1 - 0 
6. Peter de Putter  - Bart Hertog Hertog  1 - 0 
7. Bart de Vogelaere - Sebastiaan Koedoot  0 - 1 
8. Rahul Hotwani   - Joost van Eenennaam  1 - 0 
Sluizen Terneuzen

De sluizen van Terneuzen gaan van 2017-2021 op de schop. De vaargeulen worden dieper en breder. Alle info hierover, klik hier.