SVWZV laat punt liggen tegen Middelburg 3

Door Piet Leenhouts, toegevoegd op 30-04-2012

In een vooral in het eerste uur zeer gelijkopgaande wedstrijd lieten de WZV-ers hun eerste wedstrijdpunt liggen tegen het Middelburgse viertal. Ariaan Oosters was als eerste klaar in een partij, die aantrekkelijk was om volgen. Twee torens op de onderste rij boden de mogelijkheid voor een paar leuke aftrekschaakjes, die echter nadat alle kruitdampen waren opgetrokken, resulteerden in een gelijke stand. De Middelburgse opponent bood dan ook remise aan, wat geaccepteerd werd.

Sean Leijdekkkers moest het opnemen tegen de Middelburgse teamleider Boone. In een min of meer gelijkwaardige stelling blunderde Sean een toren weg, zodat de Middelburgers op voorsprong kwamen. Jan v/d Linde, die de zieke Henry Flikweert verving, speelde zeer geconcentreerd en bouwde een grote voorsprong in tijd op. De stelling was ongeveer in evenwicht. Toen zijn tegenstander maar 4 minuten meer op de klok had, en Jan nog bijna een uur, bood hij sportief remise aan.

De strijd op het eerste bord tussen Marcel Nellen, tot nu toe topscorer in deze klasse, en Jan Damen, duurde het langst. Jan kwam in het voordeel toen zijn tegenstander een loper liet insluiten, en toen nog een pion sneuvelde, gaf hij rond de klok van half twaalf op. Zodoende werd het een terechte 2-2 stand.

J.Damen 		-	M.Nellen	1-0
A.Oosters 		-	P.Gillissen	rem
S.Leijdekkers		-	J.Boone		0-1
J.v/d Linde		-	J.Frijhoff	rem