SVWZV is goe' bezig!

Door G. de Winter, toegevoegd op 01-11-2009

Op de laatste dag van oktober zit het bij SVWZV-Landau 2 voor de 2e keer goed mee voor die ploeg uit het mooiste stuk van Zeeuws Vlaanderen. Na een kleine achterstand te hebben opgelopen krijgt onze teamchef in minimale stelling de winst in de schoot geworpen. En toen brak de strijd pas echt goed los.

Het begin van de match verloopt wat tam met een KO-nederlaag voor Hans Risseeuw en een remise met zetherhaling bij Gerard de Winter. Hans laat zijn koningsstelling geheel en al in de steek en als Ronald de Pooter op f2 met het paard kan inslaan is het helemaal uit. Uw reporter had wellicht verder kunnen spelen, maar na de 'ontsnapping' in de eerste ronde tegen DZD kies ik voor het halfje.

Onvoorstelbaar

Bovendien kan de remise wel, gezien de tussenstand, omdat The de Putter onvoorstelbaar blundert tegen onze teamchef. De man uit Zaamslag opent zijn partijen sterk en als vanouds zullen we maar zeggen (hij is een ervaren openingenkenner), maar laat tegenwoordig in het verdere spelverloop af en toe behoorlijke steken vallen. Zou het ouderdom zijn?.

Voorsprong

Op het eerste bord brengt Simon Provoost ons op voorsprong (2½ - 1½) via een wat ongelukkig manoeuvrerende Arjo Arendse. Op de damevleugel slaagt Simon met vlag en wimpel. In kwaliteit verreweg de beste partij deze middag. Ook Bart de Vogelaere wint zijn partij en is daar duidelijk mee in zijn nopjes. Tja, als je daar bijna een jaar op moet wachten?! Ik krijg zelfs de notatie voor plaatsing in de Kleinmeesterkoerier.

Koek op

Maar toen was de koek even op na de vechtnederlagen van Chris van Waes en Max Bastiaan Brand. Chris leek zich te gaan herstellen van een matige opening, maar geeft plots wat torens (.?.) weg. Max wint nog wel een pionnetje maar zijn stelling is niet om over naar huis te schrijven. Los zand derhalve. Een ervaren schaker als Joop Maas is wel in staat om dan zo'n partij tot winst te brengen.

Vlamingen

En toen waren er met een 3½-3½ stand nog 2 Vlamingen bezig. Jakob Buysse voor ons en Bart Audenaert van Landau. De twee spelers zijn zo rond 16.30 uur de tijdcontrole gepasseerd en Jakob staat heel goed tot gewonnen. Iedereen kan dat zien. Ook hijzelf gelooft erin. Het wordt echter nog een stevige klus en een latertje. Rond kwart over 6 jaagt hij zijn opponent in straal gewonnen stelling door de vlag. Tot het gaatje gaan noemen ze dat. Vorig seizoen wonnen de Axelaars met minimale cijfers, noe wudder. 4 punten uit 2 matches... zondermeer een goed begin van de ZSB-competitie!

  SVWZV      - Landau Axel 2         4½ - 3½

1. S. Provoost   - A. Arendse           1 - 0
2. J. Buysse    - B. Audenaert          1 - 0
3. C. van Waes   - P. Moens            0 - 1
4. G. de Winter   - T. Verschraegen        ½ - ½
5. J. de Meester  - T. de Putter          1 - 0
6. H. Risseeuw   - R. de Pooter          0 - 1
7. M.B. Brand    - J. Maas            0 - 1
8. B. de Vogelaere - K. Dhuyvetter         1 - 0