Informatie Jeugd

Veel kinderen leren schaken op school. Anderen leren het van hun vader of opa. Op de schaakclub kun je je schaakennis verder uitbreiden.

We gebruiken de stappenmethode van Brunia/van Wijgerden. De boekjes zijn zo gemaakt dat je er ook zelfstandig in kunt werken. Je kunt je boekje altijd mee naar huis nemen en verder werken. De stappenmethode (stap 1 t/m 6) is ook verkrijgbaar op CD-rom. Eenmaal per jaar is er gelegenheid om examen te doen

Stappenboekjes

Maar het leukste is natuurlijk om partijtjes te spelen. Op de club spelen we iedere vrijdag een partijtje voor de competitie.Aan het eind van het seizoen worden aan de hand van de eindstand de prijzen uitgereikt. Ook doen we in clubverband mee aan toernooien, zoals bijvoorbeeld het Pepernotentoernooi.

Je kunt ook in teamverband schaken. Zo hebben we jeugdteams in de leeftijd t/m 20, t/m 14 en t/m 12. Als je wat ouder bent dan schaak je mee met de oudere jeugd en senioren. Je kunt dan ook meedoen met het eerste of tweede team in de competitie van de Zeeuwse Schaakbond.

Als lid van SVWZV ontvang je van de KNSB het jeugdschaakmagazine "Voorloper". Als je boven de 12 jaar bent ontvang je "Schaakmagazine".

Schaken is een denksport en valt uitstekend te combineren met fysieke sportbeoefening. Een mooi voorbeeld was de Noorse grootmeester Agdestein. Als schaker af en toe de opponent van toppers als Karpov en Kasparov, maar als topvoetballer lange tijd actief in het Noorse elftal!

Wat kost een lidmaatschap voor de jeugd?
€ 40,- per jaar

Nadere informatie is te verkrijgen bij de jeugdleider:

dhr. P. Leenhouts
Schorpioen 18
4501 HB Oostburg
tel: 0117 - 454092
e-mail: pleenhouts@zeelandnet.nl