Informatie Senioren

Kunnen wij u schaken als lid?

De wekelijkse clubavond van Schaakvereniging West Zeeuws Vlaanderen is op vrijdagavond vanaf 19.45 u. in het clublokaal van postduivenvereniging de Snelvliegers. Daar spelen wij ons partijtje voor de clubcompetitie. Af en toe zijn er clubavonden dat we iets anders doen, bijv. een rapidtoernooi, een snelschaaktoernooi of een toernooi voor recreatieve schakers.

Het schaakseizoen begint voor ons meestal in oktober en rond april/mei stoppen we er mee. Het wordt dan tijd voor andere activiteiten.

Cartoon van Schakende Senioren

Wanneer u nog geen geoefend schaker bent, is dat geen probleem. We gaan u proberen te helpen uw schaakkennis wat op te waarderen, en na verloop van tijd zult u merken, dat het steeds beter gaat. Veel van onze leden zijn ook zo begonnen. Bijvoorbeeld omdat ze via hun kinderen in aanraking kwamen met de schaakclub.

Sommige mensen denken dat ze iedere week moeten komen. Niets is minder waar. Schaken op de clubavond is individueel. U bepaalt dus zelf wanneer het u uitkomt om te komen schaken. Verder wordt er bij de indeling van uitgegaan, dat steeds zoveel als mogelijk mensen van ongeveer gelijke sterkte aan elkaar worden gekoppeld. Het is ook mogelijk om in teamverband mee te doen aan competitiewedstrijden.

De contributie voor seniorleden bedraagt € 65,- per jaar.
Kortom: wat let u om lid te worden van de schaakclub?