TWEEDE RONDE LEDEGANCK: EERSTE TEAM WINT KNAP, TWEEDE ONDERUIT

Door Henry Flikweert, 6 oktober 2019, toegevoegd op 23 oktober

Op vrijdagavond 4 oktober werd de tweede ronde van het Ledegancktoernooi gespeeld in Aalter. In Aalter speelden tien teams, Artevelde 2 was bye. Beide teams hadden een zware loting. Door de winst pakte het eerste team de leiding in het algemeen klassement en het tweede team krijgt een minder zware tegenstander in de volgende wedstrijd.

DEN EIK I - KAPRIJKE/SCHELDESCHAAK I 1-4 (5-13)

Vooraf aan de wedstrijd tegen het op papier sterkere eerste team van Den Eik uit Assenede werden we ingelicht dat er twee forfaits (voor Philip en Sara) waren. Opmerkelijk en jammer voor een grote vereniging. Een meevaller voor onze eerste ploeg, want we begonnen met een 2-0 voorsprong. De overgebleven spelers moesten nog wel hard knokken om de overwinning te behalen. Zeker nadat Sander op bord 4 had verloren van de sterke Marc van Vooren, werd het toch nog spannend. Onze 'kanonnen' op de eerste twee borden, Dirk en Jan, toonden hun klasse tegen zeer sterke spelers. Jan speelde tegen Mike Verkimpe en wist fraai de koningsaanval af te slaan. Na dameruil was de partij snel over. Ook Dirk won fraai van Herman van de Wynkele (die ook bij Het Witte Paard - Sas van Gent speelt). Tegenovergestelde rokades en Dirk had de sterkste koningsaanval. Winst tegen een sterke ploeg met aantrekkelijke partijen!

RAPID AALTER - KAPRIJKE/SCHELDESCHAAK II 4-1 (13-7)

Het tweede team moest tegen het thuisspelende team spelen. Aalter stond er sterker op dan ons en dat bleek ook op de borden wel. 'Debutanten' Piet en Marc vervingen Gerard en Ranco, zij waren als eerste klaar. Piet speelde tegen een jeugdspeler, kwam een kwaliteit achter, maar zijn pionnenstructuur was beter. Derhalve remise. Marc speelde weer sinds lange tijd een officiële partij. Het ging lang gelijk op op bord 5, maar ergens ging het toch mis. Flink mis ging het ook op bord 1 voor Henry. Na een verkeerd torenoffer werd er maar opgegeven. Christine (bord 2) en Maarten (bord 3) speelden nog lang en dapper door. Maarten speelde lang sterk tegen een 1740-speler, maar verloor in een dame en pionneneindspel. De remise van Christine was erg fraai tegen een 1800-plusser. Een nederlaag tegen een sterkere ploeg, geen schande!

Het eerste team staat aan kop in het algemeen klassement! Het tweede team is wat weggezakt, maar kan zich herpakken in de volgende ronde op vrijdagavond 18 oktober in Bassevelde.

Uitslagen en standen kun je hier vinden.

NB Tussen haakjes de Belgische puntendeling. Winst is 3 bordpunten, remise 2, verlies 1 en forfait 0.