KS2 neemt revanche op Rapid Aalter!

Door Henry Flikweert en Stefaan Temmerman, toegevoegd op 14 januari 2020

De eerste finaleronde... en wat voor één! Het eerste team was bye. Ons tweede team mocht optreden tegen Rapid Aalter waar we in de voorrondes nog flink van verloren (½-4½). Op papier was Rapid Aalter nog sterker dan de vorige ronde en hadden ze een ratingoverwicht op de meeste borden. Des te knapper waren de resultaten. Ranco werd matchwinnaar en bracht als enige het volle punt binnen!

REVANCHE

Januari is traditiegetrouw een drukke maand voor studenten. Teamchef Stefaan had toch een sterk en gemotiveerd team op de been gebracht. Supersub Luc viel dit keer in door een afmelding van Henry. Luc besloot als eerste zijn partij remise met ruim één uur voorsprong op de klok. Weeral een sterk optreden van de ervaren schaaktrainer, al zal hij balen dat hij zijn wedstrijd niet won. Maarten kon de sterke Anton naar remise dwingen en bevestigt hiermee zijn groei en belang voor het team! Christine speelde tegen Frank Ongenaert waar ze de vorige keer ook al knap remise tegen had behaald. Na de analyse met andere voortzetting lag de winst misschien wel in bereik... Sara zag juist deze wedstrijd als een welkome afleiding tussen de examens door. Ze leverde een sterke prestatie af met een plusremise tegen een 2000-plusser.

Last but not least, schonk Ranco ons de overwinning! Volg hierbij de analyse van Henry.

Wit: Xavier Foulon (Rapid Aalter)
Zwart: Ranco Bogaard (Kaprijke/ScheldeSchaak 1)

Rapid Aalter

Kaprijke/ScheldeSchaak 2

(9-11)

Yves van Hulle

2067

Sara Temmerman

1777

w-z

½ - ½

Frank Ongenaert

1851

Christine Verreydt

1600**

z-w

½ - ½

Dimitri Teirlinck

1621

Luc Oosterlinck

1529

w-z

½ - ½

Anton Heyerick

1564

Maarten Osaer

1500**

z-w

½ - ½

Xavier Foulon

1350**

Ranco Bogaard

1462

w-z

0 – 1

Gemiddelde Rating:

1691

Gemiddelde Rating:

1574

2 - 3

Tussen haakjes de Belgische puntendeling. Winst is 3 bordpunten, remise 2, verlies 1 en forfait 0.

Voor de ratings heeft ondergetekende de FIDE-ratings per 1 januari gehanteerd. Sinds dit seizoen tellen de uitslagen van de Belgische Interclub en Nederlandse zaterdagcompetitie ook mee.

* = Geen FIDE, wel nationale rating. ** = geen FIDE noch nationale rating, schatting.

Uitslagen en standen kun je hier vinden!

Door deze sterke winst voert het tweede team de ranglijst aan in de B-groep! Verrassend was de nederlaag van Eeklo 1 in de A-groep. Hierdoor is er ook in de A-groep weer alles mogelijk.

Volgende ronde is in Kaprijke, in het SOCK op 31 januari. Tegenstanders zijn respectievelijk Artevelde 1 en 2. Artevelde 1 was een plaaggeest in de voorronde voor ons eerste team, terwijl het tweede overtuigend won van de Arteveldse B-ploeg.