Artevelde weer te sterk voor KS1, KS2 zet een grote stap naar de titel!

Door Henry Flikweert en Stefaan Temmerman, 3 februari 2020.

De tweede finaleronde was een thuiswedstrijd te Kaprijke. Het eerste had de kans om revanche te nemen tegen Artevelde, waar in de voorrondes van werd verloren. Helaas mocht het niet zo zijn en werd met dezelfde cijfers verloren. Het tweede team speelt tegen de Arteveldse reserves en kreeg door een forfait de winst in een wedstrijd die geen winnaar verdiende. Door deze winst zet het tweede een zeer grote stap naar de titel!

ALWEER ONDERUIT

De 25 borden stonden klaar voor de 50 spelers in het SOCK. Winst was noodzakelijk om kans te behouden op de titel. Ons eerste team had twee afmeldingen, maar Artevelde had er ook één. Invaller Henry verloor een pion tegen Yves de Vliegher, die dat uitbuitte in het eindspel. Sara speelde tegen haar angstgegner Keano een overtuigende partij en is de onbetwiste topscorer van ons team. Zij wist een eindspel met een loper en drie pionnen tegen vier pionnen te winnen. Philip verloor snel een toren tegen Patrick. Philip kreeg wel wat tegenkansen, maar dat bleek niet genoeg. Dirk kon niets forceren op bord één. Sander moest doorspelen tegen Steven, maar hij ging door zijn vlag in een iets betere stelling. Door deze nederlaag is het zicht op de titel weg.

Artevelde 1

Kaprijke/ScheldeSchaak 1

(12

-

8)

Philip Lemmens

1938

w

-

z

Dirk Welvaert

2037

½

-

½

Patrick Moens

1836

z

-

w

Philip De Vroe

1700

1

-

0

Steven Bauwens

1787

w

-

z

Sander Temmerman

1751

1

-

0

Keano de Baets

1673

z

-

w

Sara Temmerman

1777

0

-

1

Yves de Vliegher

1686

w

-

z

Henry Flikweert

1666

1

-

0

Gemiddelde

1784

Gemiddelde

1786

-

FORTUINLIJKE WINST

Het tweede was wat gemankeerd door de afmeldingen in het eerste team. Christine mocht op het eerste bord spelen tegen de getalenteerde Branko. Ze kwam kwaliteit achter en daarna werd het steeds erger. Maarten kreeg het punt cadeau doordat zijn tegenstander niet kwam opdagen dus de stand stond weer gelijk. Piet was aan het zwoegen op het laatste bord tegen dezelfde tegenstander van de voorrondes. De koningsaanval werd Piet te sterk. Johan won op bord drie doordat zijn tegenstander iets probeerde te forceren wat niet goed bleek te zijn. Luc speelde nog lang door, maar zijn tegenstander moest toch inzien dat het remise was. Luc had eerst meer kansen met actieve paarden, maar uiteindelijk verdween zijn voordeel. Doordat Artevelde een forfait had, kregen wij alsnog twee matchpunten.

Artevelde 2

Kaprijke/ScheldeSchaak 2

(9

-

10)

Branko de Baets

1647

w

-

z

Christine Verreydt

1600**

1

-

0

Koen de Praeter

1576*

z

-

w

Luc Oosterlinck

1529

½

-

½

Koen Wielfaert

1509

w

-

z

Johan Cochuyt

1500**

0

-

1

N.O.G.

z

-

w

Maarten Osaer

1500**

0

-

1

Peter de Scheemacker

1353

w

-

z

Piet Leenhouts

1268*

1

-

0

Gemiddelde

1521

Gemiddelde

1479

-

Tussen haakjes de Belgische puntendeling. Winst is 3 bordpunten, remise 2, verlies 1 en forfait 0.

Voor de ratings heeft ondergetekende de FIDE-ratings per 1 februari gehanteerd. Sinds dit seizoen tellen de uitslagen van de Belgische Interclub en Nederlandse zaterdagcompetitie ook mee.

* = Geen FIDE, wel nationale rating. ** = geen FIDE noch nationale rating, schatting.

Uitslagen en standen kun je hier vinden!

Het eerste team verliest zicht op de koppositie in de A-groep terwijl het tweede heel dicht bij de titel is. De volgende ronde is weer Kaprijke (opgepast gewijzigd!) in het Stadhuis op 6 maart. Tegenstanders zijn respectievelijk Eeklo 1 en 2. Eeklo 1 is de titelhouder en was in de voorrondes te sterk voor ons. Ook Eeklo 2 is de titelhouder, maar dan van de B-groep, derhalve staan er mooie wedstrijden op het programma!