Tweede editie online Ledeganck: Oostkamp oppermachtig

Door Henry Flikweert, 20 december 2020, toegevoegd op 21-12-2020

Fysiek schaken in grote groepen blijft helaas nog (hoelang nog?) onmogelijk. Online is gelukkig nog veel mogelijk. Van online competitie bij de KNSB (waar HWP in de eerste ronde ruim won van Zukertort Amstelveen!) tot Rapid/Blitz toernooitjes. MSV organiseert ook nog tal van leuke online toernooien. De eerste editie van 'Ledeganck Online' ging fraai naar ons, maar nu was Oostkamp oppermachtig. Met 11,5 punten van onze beste vier spelers vielen we zelfs net buiten de top drie van de zes teams.

Oostkamp

Laten we beginnen met de terechte winnaars. De Piceus waren ijzersterk, Kurt maar ook de jonge Jarid gaven de andere toppers in de A-reeks niets toe met respectievelijk 4,5 en 4 punten. Franky en Jan volgen met 2 punten op gepaste afstand. Evergem en Artevelde werden gedeeld tweede in het algemeen klassement, vlak voor ons en Den Eik. Eeklo werd laatste maar was niet volledig (jammer).

Kaprijke/ScheldeSchaak

Ook in de B- en C-groep speelde Oostkamp sterk. Onze eigen prestaties waren wisselvallig, sommigen scoorden zeer goed (Bart en Luc) maar de jongere garde kon niet de scores uit de eerste editie evenaren. Bart won sterk het onderlinge duel met Sara in de laatste ronde van de B-groep. Bjarne Livenys (Evergem) was in de B-groep de sterkste met de maximale score! Favoriet Henry speelde ondermaats, maar Luc hield de eer hoog met een fraaie tweede plaats. Maar het was de jonge Arvid de Smet die de C-groep won. Het was dat Luc zijn laatste partij verloor maar anders was het zomaar groepswinst voor de schaakleraar.

Toegift

Om toch nog met een partij af te sluiten, hieronder een partij tussen Bruggeling Franky Goossens en Jan Damen uit de eerste editie. Een partij in de A-groep, oftewel de toppers op de eerste borden. Een overwinning op een 2000-plusser zal Jan goed doen. Hij moest er lang voor knokken, tot zet 67 was het onbeslist:

Wit: Franky Goossens
Zwart: Jan Damen

Met maar liefst 33 schakers, een geslaagd toernooi!

Uitslagen hier te vinden.

Volgende editie is in 2021!