Kees Nieuwelink via barrage Zeeuws Kampioen 2012

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 20-6-2012

Hans Groffen zal toch gebaald hebben. In de laatste ronde leek hij tegen Nieuwelink na het middenspel toch de betere kansen te hebben. Dat dacht toch iedereen die erbij was. De Zuiddorpenaar vocht zich, met een kwaliteit achter, toch knap naar remise.

Het werd een mooi toernooi tijdens het pinksterweekend eind mei, met dus een spannend slot. De organisatie was weer in Souburgse handen en dan zit het wel goed. Ik raad toch weer iedereen aan volgend jaar eens mee te doen want dat verdiend het van origine Souburgs initiatief.

Vijf schakers, Kees Nieuwelink, Hans Groffen, Joey Grochal, Henk Massink en Sven Stange kwamen tot 5 punten uit 7 partijen. In de barrage weet Kees zich naar het Zeeuws Kampioenschap te vluggeren.

Van onze vereniging was ik de enige deelnemer. Vorig jaar wist ik zelfs van enkele sterkere deelnemers te winnen, en derhalve een fraaie 50% score te halen. Maar deze keer ging het niet bepaald naar wens. Na 5 ronden had ik 1½ punt na 2 bye's, een remise tegen Cor Heyboer en 2 terechte nederlagen tegen Henrik Westerweele en Martijn le Clercq.

Op de slotdag wist ik me enigszins te herpakken. Het liep gelukkig niet zo slecht af als het Nederlands voetbalelftal, ruim 2 weken later.
Na 's morgens een plus remise tegen Alex Jonkheer, een goede maaltijd bij de Chinees tussen de middag, mocht ik in de middag tegen Marcel Nellen. Nellen, ook geen hoogvlieger in dit kampioenschap, opende scherp en speelt fel op winst. Het werd zeker geen goede maar wel een spannende pot, zie analyse.

Het clubhuis van SK Souburg

Wit: M. Nellen (SVWZV)
Zwart: G. de Winter (Terneuzen3)