'SV' al in 1e ronde uitgeschakeld

Door Gerard de Winter, toegevoegd op 11-1-2015

Na jarenlange absentie deden we weer eens mee. De ZSB bekercompetitie. Het lot wees ons naar het team van Middelburg. Een gelijkwaardige opponent dacht ik. En dat kwam ten dele uit. Het werd een heus cupgevecht begeleid met gebeuk op ons zaaltje via een stormachtige noordwester, inclusief enkele forse regenbuien.

We kwamen nog wel op voorsprong door een vlotte zege van Jan Damen op Ronald Lauer. Maar daarmee was de koek wel op. Eerst moet Ariaan eraan geloven, die in een positioneel gevecht in het nadeel komt. Met een pion achter probeert hij nog wat, maar tevergeefs.
Toen was uw reporter aan de beurt die al keepend probeerde de boel bij elkaar te houden. Een fout die ik maak is het paard op e5 te ruilen, maar ik taxeerde dat het witte paard veel te sterk gaat worden. Maar nu krijgt wit het min of meer op een presenteerblaadje aangeboden met een gratis half open f-lijn. Dick Wolters kan via een pionnenstorm - waar ik maar weinig tegenover kan stellen - de partij overtuigend beslissen.

Nu was het wachten op Johan de Meester die zoals gewoonlijk heel positief de strijd aangaat. Bij winst van hem - het zou dan 2-2 staan - zouden we met verwisseling van kleur moeten gaan snelschaken. Een mooie apotheose voor deze middag, maar zover zou het niet komen. Tegenstander Marcel Nellen speelt het heel uitgekookt. Johans koning komt steeds meer op de tocht te staan, sterker nog na een matdreiging die hij niet meer fatsoenlijk kan pareren moet hij opgeven. Middelburg door naar de halve finale.

  SVWZV     - Middelburg  1 - 3
1. J. Damen    - R. Lauer   1 - 0
2. J. de Meester - M. Nellen   0 - 1
3. G. de Winter  - D. Wolters  0 - 1
4. A. Oosters   - P. Koster   0 - 1
Wit: Dick Wolters (Middelburg)
Zwart: Gerard de Winter (SVWZV)


Stadhuis Middelburg

Het schitterende monumentale stadhuis van Middelburg.